7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Finike'de mermer ocağı tepkisi!

Antalya’nın Finike ilçesi Turunçova bölgesinde faaliyet gösteren mermer ocaklarının narenciye bahçelerine zarar verdiği bildirildi.

Finike Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Uygun, mermer ocaklarının sulu kesim yapmadıklarını bu yüzden mermer ocaklarından kalkan tozun rüzgarla beraber narenciye bahçelerine ulaştığını belirterek, dünyanın en iyi tescilli portakalı olarak bilinen Finike portakalının bulunduğu narenciye bahçelerinin toz tehdidi altında olduğunu kaydetti.

Uygun mermer ocaklarına karşı olmadıklarını onlarında ülkeye döviz getirdiğini anlatarak, itirazlarının mermer ocaklarının sulu kesim yapmamasından kaynaklandığını ve kapatılan mermer ocaklarının kanuni zorunlulukları olduğu halde yerine ağaçlandırma yapmadıklarını belirtti.

GEREKİRSE MİTİNG YAPACAĞIZ

Turunçava Çavdır Mahallesi Muhtarı Fettah Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, “Mermer ocakları narenciye bahçelerine kadar indi. Bölge insanımızın geçim kaynağı tarım ve çiftçilik mermer ocaklarından kalkan toz narenciyemizi yok etme noktasına getirdi. Ayrıca dağlarımızdaki doğal görüntüler gidiyor, çok çirkin bir görüntü oluşuyor” diye konuştu. Yetkilileri göreve çağıran muhtar Fettah Çavuşoğlu, “Gerekirse bu konu ile ilgili olarak tepkimizi dile getirmek için miting yaparız” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 11:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?