8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Finike'de tarih gün ışığına çıktı

Finike ilçesinin Zengeder mevkiinde yapılan kazı çalışmalarında, Likyalılar döneminden kalma hamam kalıntıları bulundu.

Antalya'nın Finike ilçesi Zengeder mevkii Saklısu Mahallesi'ndeki Lmyra Mezarlıkları tiyatro içi ve çevresinde Viyana Arkeloji Enstitüsü ve Kültür Bakanlığı iş birliği ile yapılan 2007 yılı kazı çalışmalarına son verildi. Viyana Arkeoloji Enstitüsü'nden kazı başkanı Thomas Marksteiner bölgenin tarihi eserler bakımından çok zengin olduğunu, Bizans, Roma ve Likya dönemine ait tarihi eserleri kazı yaparak bilimsel yönden araştırdıklarını belirtti.

Marksteiner, 10 kişilik bir ekiple Viyana'dan geldiklerini bölge insanından da takviye aldıklarını belirtti. Marksteiner, Kültür Bakanlığı gözetiminde ve denetiminde yaptıkları kazı sonucunda antik tiyatronun batı kısmında Likyalılar döneminden kalma hamam kalıntılarına ulaşıldığını söyledi. Marksteiner, çalışmalara 2008 Ağustos ayında devam edeceklerini belirterek yine Viyana Arkeoloji Enstitüsü'nden bir ekip ve yeni bir başkan geleceğini bildirdi, kültür bakanlığının denetiminde çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Kazı yetkilileri, bölgede 1969'dan beri devam eden kazılarda çok değerli tarihi eserler bulunduğunu, çıkan eserlerin Antalya Müzesi'ne gönderildiğini ve bir kısmının da bulunduğu yerde Zengeder bölgesinde sergilendiğini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 11:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?