1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Firari terörist Alanya'da yakalandı

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ALANYA'DA YAKALANDI

Alanya Nüfus Müdürlüğü'nde sahte nüfus cüzdanı çıkartmak isteyen Necip A., terör örgütü üyesi olmak suçundan yakalandı. Necip A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alanya'da, Nüfus Müdürlüğüne giderek hastalanarak ölen bir kişinin üzerinden kimlik çıkartmaya çalışan Necip A. (54), nüfus memurlarınca 155 polise haber verildi. Polisler Necip A.'yı gözaltına alarak Asayiş Büro Amirliğine teslim etti. Asayiş Büro ekiplerince sorgulanan Necip A.'nın yapılan GBT sorgulamasında Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'nce terör örgütü üyesi olmaktan arandığı ortaya çıktı.

Asayiş Büro ekipleri Necip A.'yı Alanya Adliyesi nöbetci cumhuriyet savcılığına çıkarttı. Savcılıkta ifadesi alınan Necip A.'nın 12 Eylül öncesi Urfa'da bir ilköğretim okulunda öğretmen olarak görev yaptığı iddia edildi. Necip A.'nın terör örgütleriyle beraber yargılandığı da iddia edildi. Necip A. daha sonra Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliğince sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne getirildi. Necip A., öğleden sonra nöbetci mahkemeye çıkarıldı. Necip A., terör örgütü suçundan

tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 19:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?