16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Fırıncıların kaçak isyanı

FIRINCILARIN KAÇAK İSYANI

Antalya Fırıncılar Odası ve AESOB Denetim Kurulu Başkanı Musa Kazım Buhurcu, halkın sağlığı ile oynayan, kaçak fırınlarla daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Fırıncılar Odası ve AESOB Denetim Kurulu Başkanı Musa Kazım Buhurcu, haksız rekabeti önlemek ve halkın sağlığını korumak amacıyla, kaçak çalışan fırınlar konusunda belediyeler ve Tarım İl Müdürlüğü'ne yazılar gönderdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerden denetim yapıldığı ve kaçak işletmelerin mühürlendiği yönünde kendilerine bilgi verildiğini belirten Buhurcu, “Kaçak işletmeler denetlenip mühürleniyor. Ancak mühürler hemen o gün kırılıyor ve üretim devam ediyor. Kanun tanımayan, mühür kırmaktan çekinmeyen işletmelere karşı daha etkin mücadele edilmesi gerekir” dedi.

45 KAÇAK FIRIN VAR

Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 45 dolayında kaçak fırın olduğunu belirten Fırıncılar Odası ve AESOB Denetim Kurulu Başkanı Musa Kazım Buhurcu, “Kaçak çalışan işletmelere engel olunamadığı için sürekli yenileri açılıyor. Bunların içerisinde ruhsatı olmayan, sağlıksız ve amacı dışında üretim yapan işletmeler var. 8 yıldır ruhsatı olmadığı halde üretim yapan işletmeyi biliyoruz. Denetimi yapan belediyeler ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de bu kaçakları kontrol etmekte ve bilmektedir ” diye konuştu.

HAKSIZ REKABETE NEDEN OLUYORLAR

“Yasal yükümlülüklerini yerine getiren üyelerimizin artık dayanacak gücü kalmadı” diyen Buhurcu, “Kaçak işletmeler, halk sağlığı ile oynadıkları gibi üyelerimize karşı haksız rekabete neden oluyor. Bizler, üyelerimize karşı sorumluyuz. Kaçak işletme sayısının artması ve denetimlerden sonuç alınamamasından dolayı, üyelerimizin şikayeti artmakta ve biz üyemize verecek cevap bulamamaktayız” dedi. Ekmeğin halkın temel besin maddesi ve sofraların vazgeçilmezi olduğunu hatırlatan Buhurcu, şunları söyledi:

“Bunun için Sayın Valimiz başta olmak üzere, belediyelerimiz ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerimizden kaçak fırınlarla daha etkin mücadele edilmesini ve caydırıcı cezalar verilmesini istiyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 13:15:01
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 13:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?