22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Folklorama sanatseverlerle buluşuyor

FOLKLORAMA SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Antalya Devlet Opera ve Balesi 6 mayıs tarihinde Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde ‘Folklorama’yı sanatseverlerle buluşturacak.

Orkestra düzenlemesini Serdar Yalçın’ın yaptığı, Türk tiyatrosunun en büyük ustalarından Haldun Dormen’in sahnelediği Folklorama’nın dekor ve kostüm tasarımını Ömer T. Gündüz’e ait. Koreografisi Nurdan Sinkil, ışık tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait olan eserin solistleri soprano Semiha D. Karadeniz, Özsu Yüksel, Ebru Kaptan, tenor Fatih Şanal, bariton Tükel Acar, bas Emre Akyurt. Folklorama’nın dansçıları ise Gülçin Gökçebağoğlu, Derya Akyurt,Bader Baran, Bengisu Şen,Mert Söylemez, Devrim Saraçoğlu Erdem Arslan ve Volkan Sayıner.

BALE, TÜRKÜ, KLASİK MÜZİK KOLAJI

Türkülerin çok sesli düzenlemelerle, bale ile harmanlandığı Folklorama, çok özel bir düzenlemeler bütünü özelliğini taşıyor. Eserin orkestra düzenlemesini yapan Serdar Yalçın,

“Daha önce özellikle piyano eşlikli türkü çalışmaları ünlü bestecilerimiz tarafından çok yapıldı. Biz farklı bir şey olsun dedik. Bir oda müziği grubu için yaptığım düzenlemelerde doğrusu türkülerin kendi tatlarını bozacak çağdaş armonik arayışlardan kaçındım. Türkülerin hem sözleri hem de müzikleriyle içerdikleri esprileri destekleyecek düzenlemeler yaptım” diyor.

FOLKLORAMA SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 16:39:04
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 18:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?