1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Folklorik bebeklere turist ilgisi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün (MHEM) açtığı ‘Folklorik Bebek Kursu’na katılan kursiyerlerin yaptığı bebekler, yörede bulunan otellerin Türk Gecesi etkinliklerinde satışa sunulacak.

Side Altınkum Motel İşletmecisi Gül Duran, Folklorik Bebek Kursu’na katılan Seher Çavuş'a sipariş vererek yaptırdığı Türkiye'nin 7 bölgesinin kültürünü yansıtan yöresel kıyafetli folklorik bebeklerin turistlerin ilgisini çektiğini söyledi. “Folklorik bebeklerin ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” diyen Duran şunları söyledi:

“Türkiye’de turizm sadece güneş, kum, deniz değil. Gelenek ve kültürümüz var. Folklorik bebekler otelde bulunan turistler tarafından çok beğeniliyor. Sipariş almaya başladık. Folklorik bebek yapımının yaygınlaştırılması lazım. Ekonomiye kazandırmanın yanında bunu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla yurtdışı turizm fuarlarında tanıtmamız gerektiğine inanıyorum.”

Bebekleri yapan Seher Çavuş ise, folklorik bebek yapmayı çok sevdiğini belirterek, “Bu işi çok seviyorum. Hem sevdiğim bir işi yapıyorum hem de aileme katkıda bulunuyorum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 22:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?