21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Fransız gazeteciler Antalya'da

Avrupa'nın en önemli golf fuarı olarak kabul edilen geçen sene 50 bin kişinin ziyaret ettiği Salondu Golf-Paris Golf Show Fuarın onur konuğu olan 60 Fransız gazeteci Antalya'ya geldi.

Paris'te 16-19 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 3. Paris Golf Show Fuarı'nda golf oynayacak olan Fransız gazeteciler Antalya Belek'teki Cornelia Golf Otel'de basın toplantısı düzenledi. Antalya'da bulunan golf sahalarıyla ilgili bilgi alan Fransız gazetecilerin toplantısına Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Kültür ve Tanıtma Müşaviri Doç. Dr. Eniz Tugra ve Paris Golf Show Organizatörü Marc Assous toplantıya katıldı.

Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Golf Show Organizatörü Marc Assous, "Antalya'da bulunan golf sahalarının hepsini gezemedim. Ama gezdiğim birkaç sahayı çok beğendim. Paris'ten Türkiye'ye gelen çok sayıda golf oyuncusu var. Fransa'dan Antalya'ya uçak seferleri düzenlenirse birçok golfçu Antalya'ya gelir" dedi.

Doç.Dr. Eniz Tugra ise son 3 yılda 780 bin Fransız vatandaşının Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Bu sene Fransa'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında biraz daha artış olacaktır. Türkiye'ye sadece golf oynamak amacıyla gelen 3-4 bin civarında Fransız var. Fransa'da şu an 450 civarında saha var ve bu sahalarda 300 bin kişi golf oynuyor."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?