7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Free Shop'lar para bastı

Antalya Havalimanı Uluslararası Dış Hatlar Terminallerindeki gümrüksüz alanlarda bulunan alışveriş merkezlerinin en yoğun dönemini yaşadığı, free shop’ların aylık toplam cirosunun 20 milyon Euro’yu bulduğu açıklandı.

Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminalinde faaliyet gösteren Duty Free Shop Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldız, 1. Dış Hatlar Terminali’ndeki free shop’ların günde ortalama 3-4 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti. Antalya Havalimanı Uluslararası Dış Hatlar Terminallerindeki free shopların Avrupa’nın en ucuzu olduğuna dikkati çeken Yıldız, buradan en çok Rusya, Ukrayna, Polonya, İsrail ve İngiltere’den gelen turistlerin alışveriş yaptığını bildirdi. Yıldız, free shoplardan alışveriş yapan turistlerden Ruslar’ın içki ve parfüm, İsrailliler’in parfüm ve kozmetik, İngilizler’in sigara ve içki, İskandinav ülkelerinden gelen turistlerin ise çikolatayı tercih ettiklerini vurguladı.

İbrahim Yıldız, Antalya Havalimanı’nın en yoğun dönemini yaşadığına dikkati çekerek, bu dönemde her iki dış hatlar terminalinde aylık toplam 20 milyon Euro’luk ciro gerçekleştiğini bildirdi. Yıldız, Antalya’daki free shopları, ‘dünyanın en pahalı markalarının en ucuza alınacağı bir alışveriş merkezi haline getirmeyi’ amaçladıklarını sözlerine ekledi. Çelebi-IC Dış Hatlar Terminali (AYTerminal 2) free shop yetkilileri de free shoplardaki ürünlerin vergiden muaf olmaları nedeniyle piyasaya göre yüzde 20-40 ucuz olduğuna dikkati çektiler. Tatilini yapan ve ülkesine dönmek üzere yola çıkan hemen hemen bütün turistlerin burada alışveriş yaptığını vurgulayan yetkililer, içki ve sigaranın en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldığına işaret ettiler.

akşam
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 18:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?