21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Freni patlayan otobüs dehşet saçtı

Antalya'nın Alanya ilçesinde freni patlayan yolcu otobüsü, 3 araç ve 1 motosikletin ardından eve çarparak durabildi.

Minibüsün evin yanında bulunan bahçede oynayan ilköğretim okuluna girmemesi büyük bir faciayı önlerken, kazada 3 kişi yaralandı. Kazadan sonra otobüs yetkililerinin olay yerine gelerek yaralıları sormadan araç içindeki paraları toplamaları dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 11.00 sıralarında Alanya Devlet Hastanesi'ne çıkan Şükrü Mülazımoğlu İlköğretim Okulu üstünde bulunan virajda meydana geldi. Alanya Belediyesi'ne bağlı 34 numaralı 07 E 6519 plakalı Mehmet Barçın'ın (30) kullandığı halk otobüsü, hastanedeki son durakta yolcularını indirdi. Otobüs süresi dolunca duraktan 2 yolcu aldıktan sonra hastaneden şehir merkezine doğru hareket etti.

Hastane yokuşundan inerken hızlı olduğu iddia edilen otobüs, freni boşalınca önce sağ tarafta bulunan park halindeki 07 NDV 54 plakalı otomobile yandan çarptı. Duramayan otobüs daha sonra sol tarafta yine park halinde olan 07 NC 195 plakalı otomobil ile 07 NEJ 43 plakalı kango araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle daha da hızlanan bir java marka plakasız motosikleti de altına alan otobüs Hasan Doğan'a ait tek katlı eve çarparak durdu.

Eve çarpacağını anlayan otobüs şoförü Mehmet Barçın, kendisini koridor boşluğuna atarak hafif yaralanırken, otobüs içinde bulunan 2 yolcu ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alarak yolu bir süre trafiğe kapattı. Olayın şokunu üzerinden atlatamayan otobüs şoförü Barçın, ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Karakolu'na götürülürken otobüsün evin yanında bulunan Şükrü Mülazımoğlu İlköğretim Okulu'na girmemesi büyük bir faciayı önledi. Ön kısmı kullanılamaz hale gelen otobüs, olay yerine çağrılan vinçle otoparka götürüldü.

Otobüsün çarptığı evin sahibi Hasan Doğan (60) bu olayın aynı yolda yaşanan ikinci kaza olduğunu söyledi. Yetkililerin farklı bir yol ya da aynı yolda yeni düzenlemeler yapması gerektiğini anlatan Doğan, "Otobüs evimize çarparak durabildi. Hemen yanımızda okul var. Otobüs o yöne gitseydi okula düşerdi. Daha kötü olabilirdi." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 15:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?