22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Fuhuş çetesi çökertildi

MANAVGAT'TA FUHUŞ OPERASYONU

Manavgat ilçesinde, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 4'ü yabancı uyruklu kadın 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Geçen pazartesi günü, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ''örgütlü insan ticareti ve fuhuşa aracılık'' yaptıkları öne sürülen bir suç örgütüne yönelik operasyonunda 4'ü yabancı uyruklu kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Manavgat ve Side bölgelerindeki beş yıldızlı otellerde yüksek ücretlerle saatlik ve gecelik olarak fuhuş yaptırıldıkları öne sürülen ve operasyonda gözaltına alınan zanlılardan Mustafa E. ve Aziz K.'nin örgütün liderliğini yaptığı belirtildi. Çetede, Dilfuruzan A., Aynura K., Akmonal H. ve Borhohon İ. adlı yabancı uyruklu kadınların Ukrayna, Gürcistan gibi ülkelerdeki bağlantıları vasıtasıyla genç kadınları ''yüksek gelirli iş'' vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri ve kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddia edildi. Zanlılardan Dilfuruzan A.'nın ülkesinde kadın doğum uzmanlığı yapan bir kadını, ''Doktorluktan kazanacağın paranın daha fazlasını Türkiye'de kazanırsın'' diyerek ikna edip Türkiye'ye fuhuş yapmaya getirdiği öne sürüldü.

Polisin Manavgat'ta çeşitli adreslere yönelik yaptığı baskında, örgüt ele başısı olduğu öne sürülen Mustafa E. ile 4'ü yabancı uyruklu kadın 8 kişi gözaltına alınmıştı. Ekipler, ifadelerinin ardından bir kişiyi daha yakalamış ve gözaltı sayısı 9'a çıkmıştı. Savcılık, zanlılardan V.E., M.Ö. ve S.F.'yi ifadelerinin ardından serbest bıraktı. Savcı, diğer altı zanlının adliyeye sevk edilmesi talimatını vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 13:33:01
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 13:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?