7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Fuhuş çetesinden 'Help me' notu kurtardı

Çalışmak için geldikleri Antalya'da fuhuş çetesinin eline düşen Rus ve Gürcü iki kadın, 1.5 aylık esaretten bir müşterinin cebine koydukları İngilizce, "Bana yardım et" notu sayesinde kurtuldu

Antalya'da Rus ve Gürcü iki kadın, 1.5 aylık esaretin ardından bir müşterilerine verdikleri "Help me" (Bana yardım et) yazılı not sayesinde fuhuş çetesinin elinden kurtuldu.


Gürcü arkadaşı Miladi K. (26) ile 1.5 ay önce çalışmak için Antalya'ya giden eczacı Rus Nina A. (28), rehberlik yapmak için iş aramaya başladı. A. ve K.'ye, kendisini turizm acentesi çalışanı olarak tanıtan Şinasi Y. (40), iş bulacağını söyleyerek onları Atatürk Mahallesi'ndeki bir daireye götürdü. Daireye girdiklerinde burada bekleyen 2 kişi, kadınları tehdit edip pasaportlarını aldı. Aynı gece kadınlara müşteri getiren Y., Nina A. ve Miladi K.'yi ilişkiye zorladı.

Müşteri de insaflı çıktı
Kadınlar 1.5 ay boyunca burada zorla tutulup kimliği belirlenemeyen 2 kişi tarafından tehdit edildi ve erkeklere pazarlandı. A. birkaç gün önce kendisine müşteri olarak gelen bir kişinin cebine gizlice "Help me" yazılı not bıraktı. Evden ayrıldıktan sonra notu gören bu kişi, bir arkadaşı aracılığıyla durumu polise bildirdi.


Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu Amirliği ekipleri, kadınların tutulduğu eve baskın düzenledi. Polis tarafından kurtarılan iki kadın, Şinasi Y. ve adlarını bilmediği 2 kişiden şikâyetçi oldu. Şinasi Y. gözaltına alınırken, polis diğer iki zanlıyı aramaya başladı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 06:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?