22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Futbol sahaları su altında

ANTALYA'DA SEL FELAKETİ

Antalya'da meydana gelen sel felaketinde, yabancı 44 takımın antrenman yaptığı altı futbol sahası kullanılamaz hale geldi. Takımlar iki gündür antrenman yapamadı.

Antalya'da yaşanan sel felaketi Kundu turizm bölgesinde hayatı felç etti. Bir otele ait futbol kompleksindeki altı antrenman sahası sular altında kaldı. Gölü andıran futbol sahalarında Orta Avrupa ülkesi 44 takımın kamp yaptığı ve sel felaketi nedeniyle iki gündür antrenman yapamadıkları belirtildi. Takımlar için çevrede bulunan diğer otellerin sahaları kiralandı.

Saha ortasında bulunan portatif tribünde ise sel felaketinden kaçan iki kurt köpeği üç gündür kurtarılmayı bekliyor. Tribünde mahsur kalan köpekler otel yetkilileri tarafından ekmek atılarak besleniyor. Futbol kompleksinde bulunan altı sahanın kullanılamaz hale geldiği ve zararın yaklaşık 1 milyon euro olduğu belirtildi.

ARITMA TESİSİNİN ANA POMPALARI ARIZALANDI

5 yıldızlı otellerin suyunu arıtan Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği'ne ait arıtma tesisi de sel sularıyla doldu. Pompaların içerisi suyla dolarken çalışanlar tesisi temizlemek için 24 saattir çalışıyor. Otellere su veren ana pompaların arızalanması nedeniyle yedek pompaların devreye girdiğini belirten Genel Müdür Muzaffer Eken, şöyle konuştu: "Sel 10 dakika içerisinde geldi. Bu sel yağmur suyu ile gelmedi. Baraj kapaklarından bir tanesi açıldığı için bu sel meydana geldi. Suyun taşmasıyla birlikte

araçlarımızda mahsur kaldık. Tesisimiz 23 milyon TL'lik bir tesis. Bu tesislere su gönderen otellerde bin 500'e yakın turist bulunuyor."

SERALAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Kundu köyünde bulunan onlarca sera sular altında kaldı. Seralar önünde çaresizce bekleyen köylüler, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. 35 dönüm seralarının tamamen kullanılamaz hale geldiğini anlatan çiftçi Mustafa Çetin, "Buraya gazeteciler dışında hiçbir yetkili gelmedi. 35 dönüm çilek seramızı sular bastı. İçerisindeki çilekler kullanılamaz hale geldi. Evimizi sular bastı. Küçükbaş hayvanlarımız telef oldu. Bu yağmur ile nereye gideriz bilmiyoruz" dedi.

ANTALYA'DA SEL FELAKETİ
ANTALYA'DA SEL FELAKETİ
ANTALYA'DA SEL FELAKETİ
ANTALYA'DA SEL FELAKETİ
ANTALYA'DA SEL FELAKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 14:32:03
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 17:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?