7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gabar Gazisi baba ocağında

12 Kasım 2007 tarihinde Gabar'da bölücü teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan biri üsteğmen 4 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan 9 askerden biri olan İnan Işık, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'ndeki tedavisinin ardından Antalya'daki baba ocağına döndü.

Gabar ve Cudi dağında başlatılan operasyonda teröristlerle güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlanmış çıkan silahlı çatışmada bir üsteğmen ve 3 asker şehit olurken yaralanan 9 asker Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Yaralılar arasında bulunan Manavgatlı İnan Işık tedavisinin ardından sağlığına büyük ölçüde kavuşarak baba ocağına döndü. İnan Işık'ın Manavgat'ın Gültepe köyündeki ailesi ve yakınları Gazi'nin dönüşüyle büyük sevinç yaşadı. Gazi İnan Işık en büyük acısının 3 arkadaşının gözlerinin önünde şehit olması olduğunu ve hiçbir zaman onları unutmayacağını söyledi.

Gazi İnan Işık yaşadıklarını şöyle anlattı: "Terör örgütü üyeleri şehit olan bir arkadaşımızın cansız bedenini alıp götürmeye kalkışınca Üsteğmenimiz Gürkan Yavuz da bunu önlemek için olduğu yerden üzerlerine fırladı ve şehit oldu. Şehit arkadaşımızın teröristlerce götürülmesini canı pahasına engellemiş oldu. Benim ağzımdan giren kurşun ise yanağımdan çıkmıştı. Yaralanan arkadaşlarımızla birlikte önce Şırnak Askeri Hastanesi'nde ardından 3 gün Diyarbakır'da tedavi gördükten sonra 18 Kasım da Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildik. Burada geçirdiğim 18 gün boyunca 2 kez ameliyat geçirdim." Gazi İnan Işık'ın babası Mecit Işık ve annesi Neriman hanım ise oğullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Bölgede çatışmayı duydukları andan itibaren hep ailenin yanlarında olan ve destek olan Gültepe Muhtarı Mustafa Çınar ve diğer köylülerde gazi eri bir an olsun bile yalnız bırakmadı.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 12:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurcan pehlivan IP: 85.99.150.xxx Tarih : 16.12.2007 09:48:39

arkadaşlar ben inan ışığın kuzeniyim. eniştemin yani gazinin babasının ismi mecit değilllllll NECDET