22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Galatasaray'ın aslanı yuvasına döndü

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarında Ali Sami Yen Stadyumu'na getirilen aslan, Antalya Hayvanat Bahçesi'nde doğal ortamına kavuştu.

Ankara'dan getirilen ve şampiyonluk kutlamalarında stadyumda tur attırılan aslanın son durağı Antalya oldu. Antalya Hayvanat Bahçesi'nde arkadaşları ile birlikte doğal ortamda güneşin keyfini çıkaran aslanın sakinliği dikkat çekti.

Hayvan severlerin doğal ortamdan alınarak stadyuma getirilmesine tepkileri sürerken, Antalyalı veterinerler de olayın etik olarak doğru olmadığını savundular. Veteriner Hekim Barış Ayan, aslanın doğal ortamından alınarak stadyuma götürülmesini doğru bulmadıklarını belirterek, psikolojisi bozulan aslanın bir süre tedaviye ihtiyacı olduğunu savundu.

Aslanın binlerce insan karşısında korku yaşadığını ve bu korkunun psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Barış Ayan, "Bu tür olayları etik olarak doğru bulmuyoruz. Doğal ortamdan uzaklaşan yabani hayvanlar bulundukları ortamın dışında huzursuz olabilirler. Galatasaray'ın şampiyonluğunu hepimiz kutluyoruz. Ancak kutlama uğruna aslanın stadyuma götürülmesini de doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 16:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?