1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Galatasaray'ın kampı sona erdi

Turkcell Süper Ligi'nin ikinci yarısının hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Antalya'daki son antrenmanını yaptı.

Antalya kampını bugün tamamlayacak ve akşam saatlerinde İstanbul'a gidecek olan Galatasaray, teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde Mardan Spor Kompleksi'nde son antrenmanını yaptı. Özellikle antrenmanın son bölümünde renkli görüntüler yaşandı.

75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin de büyük ilgi gösterdiği antrenman, düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından, dar alanda kısa pas ve dar alanda top kapma çalışması yaptı. Minik öğrenciler bu bölümde Arda Turan'ı sevgi gösterilerinde bulunurken, genç yıldız da minik hayranlarına alkışlarla karşılık verdi.
Meira'nın düz koşu yaparak tamamladığı antrenmanın ilk bölümünde kaleciler de kaleci antrenörü Nezihi Baloğlu yönetiminde ayrı olarak çalıştı.

Takıma en son katılan isim olan Cassio Lincoln ise, aradaki kondüsyon farkını kapatmak için, takımdan 30 dakika önce antrenman sahasına gelerek tek başına çalştı. Antrenmanın son bölümünde ise dar alanda çift kale maç yapıldı. Kırmızı ve beyaz takımların maçı 9-9 berabere bitince, Michael Skibbe penaltı atışlarına geçilmesini istedi. İlk 5 penaltı vuruşunda her iki takım futbolcuları da hata yapmazken, tribünlerde ve futbolcular arasında büyük heyecan başladı.

Penaltı atışını kullanacak tarafın rakibin atışı kullanacak futbolcuları hataya zorlamak için ilginç yöntemlere başvurması renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Büyük neşe içinde geçen penaltı atışlarında 7-7 eşitlikten sonra Ayhan Akman'ın vuruşunda top önce üst direğe sonra ise kale çizgisine çarptı. Penaltının kaçmasıyla maçı kazanan beyaz takım oyuncuları büyük sevinç yaşarken, kırmızı takım
oyuncuları topun çizgiyi geçtiği şeklinde itirazlarda bulundu.

Penaltı atışlarının sonrasında futbolcular rejenerasyon antrenmanına geçti. Penaltı atışlarını kazanan beyaz takım, son penaltıyı kaçıran Ayhan'ı Sezen Aksu'nun 'Sen ağlama' adlı şarkısıyla teselli ederke, maçı kaybeden kırmızı takım oyuncuları ise 'Ayhan sen bizim herşeyimizsin' şeklinde tempo tutarak, tecrübeli futbolcuya destek verdi. Antrenman sonunda ise, minik öğrenciler Sarı-kırmızılı futbolculardan imza alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

En büyük ilgiyi ise, Arda Turan ve Cassio Lincoln gördü. Bazı 1. sınıf öğrencilerinin Arda Turan'a çiçek verme girişiminde ise bir taraftar Arda Turan'ı sinirlendirdi. Minik öğrencilerin çiçek vermeye çalışması sırasında bir taraftarın sürekli olarak Arda ile fotoğraf çektirmeye çalışması ve minik öğrencileri sıkıştırması milli oyuncuyu sinirlendirdi.

Arda, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen taraftarı sert bir dille yanından uzaklaşması yönünde uyardı. Sarı-kırmızılı takım bugün 16.45 uçağıyla
İstanbul'a gidecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:15:37
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 17:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?