22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gamze Özçelik davası sürüyor

Antalya'da bir otel odasında oyuncu ve manken Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol, hakkında açılan ve Yargıtay'ın bozma kararı çerçevesinde Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlayan davaya devam edildi.

Tutuksuz yargılanmaya başlanan Gökhan Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt, Hüseyin Üzmez'in tahliye edilmesini sağlayan Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'ndan gelecek raporun hukuki bir değeri olmadığını söyledi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan beş yıldızlı bir otel odasında oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla 2 yıl önce 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve geçen 9 Haziran'da Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin kararı bozması üzerine, eski milli Yargıtay'ın oy birliği ile kararı bozmasının ardından davanın 3'ncü duruşması bugün Antalya 3'cü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya 30 Kasım 2005'te tutuklanan ve 8 ay 10 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan sanık Gökhan Demirkol, avukatı Ömer Yeşilyurt ile katıldı. Oyuncu Gamze Özçelik duruşmaya gelmezken, yerine avukatı Makbule Tanış katıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'ndan beklenen raporun gelmemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı 12 Şubat 2009 tarihine erteledi.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Gökhan Demirkol'un avukatı, Ömer Yeşilyurt, gelecek raporu kabul etmeyeceklerini belirterek, "Kamuoyunda skandal bir rapor var. 14 yaşındaki bir genç kızın raporu. Bu raporu verenler ve altına imza atanlar bizim de raporumuzun altına imza attılar. 14 yaşındaki bir genç kıza 'ruh hali bozuk değildir' denildiği zaman medya kıyameti koparıyor? Adil olmak lazım. Raporda imzası bulunanların hakkında soruşturma açılmış, kamuoyu vicdanında mahkum edilmişlerdir. Dolayısıyla biz gelecek olan bu raporu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?