1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

GATAB eğitimlerini sürdürüyor

Antalya'nın Kemer İlçesinde daha temiz bir çevre için Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından otel ve tatil köylerine Katı Atık Ayrıştırma konusunda verilen eğitimlere aralıksız devam ediliyor.

Nisan ayı sonundan itibaren katı atık ayrıştırmaları konusunda GATAB Eğitim Sorumlusu Sevgi Özgür tarafından 5 yıldızlı oteller ve tatil köylerinde eğitim çalışmalarına aralıksız devam edilirken bugüne kadar 20 otelde bin kişiye eğitim verildi.

Avrupa Birliği Uyum yasaları çerçevesinde 2012 yılına kadar bu eğitimlerin tamamlanması ve atıkların ayrıştırılarak atılması gerektiğini söyleyen Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, “Biz de bu amaçla GATAB olarak bir birim oluşturduk ve önce öğrencilerimize çevre ve hijyen konularında eğitim verdik. Yaklaşık 2 bin 800 öğrencimiz eğitimden geçti. Okullardaki eğitimlerin ardından turizm sezonun başlamasıyla birlikte eğitimlerimizi otel ve tatil köylerimizde başlattık. Nisan ayı sonunda başlattığımız eğitimlerde eğitim sorumlularımız tarafından şu ana kadar 20 otelde 1000 kişiye eğitim verdiler. Bundan sonra da otellerdeki eğitimlerimiz devam edecek. Bizim amacımız çevremizi en iyi şekilde koruyabilmek” dedi.

Üras Tekirova'da başlayan ayrıştırma işleminin başarıyla devam ettiğinin de altını çizerek,"Pilot bölge olarak belirlediğimiz Tekirova'da turizm tesislerimiz ve vatandaşlarımız bunu çok iyi başardılar. Şimdi amacımız diğer belde ve Kemer'de de aynı sistemi uygulamak. Çöp konteynırlarını kaldıracağız, Poşetler içerisinde çöplerini ayrıştıran vatandaşlarımız bunları günün belirli saatlerinde dışarıya koyacaklar ve ekiplerimiz bunları toplayacak. Bu sayede hem çevre temizliğini sağlamış olacağız hem de büyük bir ekonomik katkı sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 12:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?