1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

GATAB halkın denetimine açılıyor

GATAB Başkanı Yusuf Üras, yaptıkları hizmetleri halkın denetimine açacaklarını söyledi.

Doğal kaynakların sınırsız olmadığını ve işlenmiş hammaddelerin yeniden değerlendirmenin ve kullanmanın çok önemli olduğunu belirten Üras, Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde kaynakta katı atıkların ayrıştırılmasının önem kazandığını söyledi.

GATAB Başkanı Yusuf Üras, bu amaç doğrultusunda katı atık ve ayrıştırma tesisleri, arıtma tesisleri ve su depolarını halkın denetimine açacaklarını söyledi. Üras, '”Vatandaşlar GATAB'ı daha iyi tanıdığı takdirde kendi sorumluluklarını daha iyi bilecektir. Yönetime katılımları ile çalışmalarımız daha verimli hale gelecektir” diye konuştu.

Önümüzdeki Cuma günü ilkini düzenleyecekleri Halk Günü Toplantısı’nın, 75. Yıl Katık Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisleri’nde düzenleneceğini söyleyen Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, şöyle devam etti:

”Bu toplantıda önce vatandaşlarımıza çalışmalarımız hakkında bilgi vereceğiz, ardından da tesislerimizde yapılan çalışmaları yerinde göstereceğiz. Amacımız halkı bilinçlendirmek. Evsel atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiği, ayrıştırma yapılmadığı takdirde tesislerimizde ne gibi zorluklar yaşandığını, evlerde kullanılan yağların lavabolara döküldüğü anda verdiği zararları vatandaşlar kendileri görecek. Bunu uygulamaya döktüğümüz zamanda hem vatandaşlarımızın işleri kolaylaşacak hem de işletmenin kalitesi yükselecektir.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 18:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?