22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

GATAB'tan çocuklara hikaye kitabı

GATAB’TAN ÇOCUKLARA HİKAYE KİTABI

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından ilköğretim okulu öğrencileri için hazırlanan hikaye kitapları Birlik Başkanı Yusuf Üras tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Çıralı İlköğretim Okulu öğrencilerine GATAB’ın bastırdığı hikaye kitaplarını dağıtan Birlik Başkanı Yusuf Üras, daha sonra Çamyuva Silkar İlköğretim Okulu öğrencileri ile buluştu. Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can ile birlikte çocuklara hikaye kitabı hediye eden Üras, okumanın en kolay ve etkili öğrenme yolu olduğunu söyledi.

GATAB Başkanı Yusuf Üras, Kemer İlçesi’nin belde ve tüm köylerdeki anaokulu, ilköğretim 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencileri için bastırılan ‘Uykusuz Tavşan’ ve ‘Benim Güzel Atım’ isimli hikaye kitaplarının, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri için hazırlandığını belirtti. Gelişmiş ülke toplumlarının sahip oldukları bilgilerin yüzde 60’ını okuyarak kazandığını belirten Başkan Üras, “Bu ülkeler daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın avantajlarını her alanda görmektedir” dedi. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların bir çoğunun kaynağında ise eğitimsizliğin yer aldığını vurgulayan Başkan Üras, “Bu anlamda gelecek kuşaklarımıza okuma alışkanlığını edindirmemiz şarttır. Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmamız için öncelikle eğitime önem vermemiz gerekiyor “dedi.

GATAB’TAN ÇOCUKLARA HİKAYE KİTABI
GATAB’TAN ÇOCUKLARA HİKAYE KİTABI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 15:38:02
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 16:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?