1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gazetecilerden Akaydın’a ziyaret

AGC’DEN AKAYDIN’A ZİYARET

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, yeni yönetimi ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti. AGC yönetimine görevlerinde başarılar dileyen Başkan Akaydın, basın etiğinin önemine vurgu yaptı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne ikinci kez başkan seçilen Mevlüt Yeni, yönetim kurulu üyeleri Sibel Atasoy, Haşmet Öyken, Cafer Eser, Emin Demir, Ahmet İstek, İdris Taş, Mustafa Tuncel ve Süleyman Değer ile birlikte seçim sonrası ilk ziyaretlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a yaptı. AGC Başkanı Mevlüt Yeni, yeni yönetimini tek tek Başkan Akaydın’a tanıttı. 9 kişilik AGC yönetimini meslektaşlarının güvenoyunu alarak işbaşına getirdiğini belirten Mevlüt Yeni, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmalar yapacağını söyledi. Yeni, kendilerinin kolay bir seçim ancak zor bir süreç yaşadıklarını belirterek, “Bizi inciten, kurumumuzun siyasete karıştırılmak istenmesi oldu. Gazeteciler siyaset üstü iş yapar. Herkese eşit yaklaşmamız lazım. Bazı dedikodular çıkartıldı. ‘Akaydın’ ismi bile bizim seçimlerimize karıştı. Tabi biz bunlara itibar etmedik. Şahsınızın etik davrandığını biliyoruz. Bu yüzden dedikodulara prim vermedik. Üyelerimiz bu dedikoduları üretenlere sandıkta cevap verdi” dedi.

BASIN ETİĞİ ZAMAN ZAMAN YARA ALIYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, AGC Yönetiminin ziyaretinden dolayı mutlu olduğun belirterek, Mevlüt Yeni ve çalışma arkadaşlarına görevlerinde başarılar diledi. Akaydın, basının Türkiye’nin dördüncü gücü olduğunu belirterek, “Basının denetlemek ve yönlendirmek anlamına gelen rolü vardır. Sizlerin de mesleki sorunlarınız ve özlük haklarınız ile ilgili sorunlarınız var. Ancak her şeyden önemlisi basın etiğidir. Zaman zaman yara alıyor” dedi. Uğur Mumcu’nun her zaman saygı duyduğu bir gazeteci olduğuna vurgu yapan Başkan Akaydın, “ Mumcu, özellikle basın etiği konusunda, kalemini hiçbir çıkarsal anlamda kullanmayan bir gazeteciydi” şeklinde konuştu.

Akaydın, ‘Başkan Mustafa Akaydın’ isminin bazı seçimlere karıştırılmak istenmesi ile ilgili de son günlerde çıkan söylemlere AGC ziyaretinde yanıt verdi.

Akaydın; “Rektörlüğüm döneminde de birçok söylemim oldu. Siyasete çektiler. Ancak, ben her zaman akıl, bilim, teknoloji ve eğitim mantığı ile konuşurum. Şunu net söylüyorum. Antalya’da siyaset adına, sivil toplum kuruluşlarını ilgilendiren hiçbir seçime müdahil olmadım. Geçmişte olunmuş. Sizin kurumunuza dahi karışılmış. Ben bu konuya çok özen gösteriyorum. Belediye başkanı seçildikten sonra AKSAV seçimleri yapıldı. Antalyaspor Yönetimi ve Vakfının seçimleri yapıldı. Bunların hiç birine karışmadım. Herkesle çalışırım dedim. Şimdi Şoförler Odası seçimlerine karıştırılmak isteniyorum. Böyle bir şey yok. Kesinlikle müdahil değilim, karışmam. Bu dedikodulara kimse itibar etmesin. Önümüzde AESOB seçimleri var, biliyorum ona da bulaştıracaklar. Bu tip haberlere inanmayın ve itibar etmeyin. Bu dedikoduları çıkaranları da kınıyorum. Bu benim etik anlayışıma aykırıdır. Kamu görevlilerinin böyle siyasete karıştırılması yanlış. Bakın en önemlisi mensubu bulunduğum partimin delege seçimleri ilçe başkanlığı seçimleri var. Onlara bile karışmıyorum. Biz parti rozetimizi çıkarttık. Antalya için çalışıyoruz.”

Pozitif eleştirilere her zaman açık olduğunu dile getiren, Başkan Akaydın, “ Ben pozitif eleştiri yapan, uyaran, basın mensubu olsun, farklı siyasi görüşte olan kişiler olsun teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 13:38:00
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 13:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?