16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Gazetecilerin fotoğrafları sergilenecek

GAZETECİLERİN FOTOĞRAFLARI SERGİLENECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başlattığı proje ile gazetecilerin fotoğrafları belirli periyotlarla sergilenecek.

Projenin ilk sergisi sanatçı Fikret Otyam ve eşi Filiz Otyam'ın fotoğraflarının bulunduğu eserler oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın işbirliğinde yürütülen yeni projede, Antalya'da yaşayan gazetecilerin fotoğraflarının sergilenmesine başlandı. Proje kapsamında gerçekleştirilen ilk sergide yıllardır Antalya'da yaşayan gazeteci yazar Fikret Otyam ve eşi Filiz Otyam'ın çektiği fotoğraf kareleri yer aldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan katlı otoparktaki sergi alanına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi

Günseli Akaydın, Fikret ile eşi Filiz Otyam, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Sergide hasta olduğunu ve bir aydır tedavi gördüğünü belirten Fikret Otyam, "Tek parmakla Aydınlık dergisine yazdım. Doktorum dışarı çıkmama lafı söylese de 'Anayasa'yı bir kez delmekle bir şey olmaz' dedim" ifadesini kullandı.

Yeni dijital makineleri sevmediğini belirten Otyam, şunları söyledi: "Sahtekar makinesi, her türlü rezillik yapılıyor. Bizim fotoğraflarda 'Neyse halim çıksın falim' oluyor. Bizde rezilliğin 'r' harfinin ucu yok. Yalansız dolansız vurguluyor. Şimdikiler sahtekarlıktır."

Akaydın'ın konuşmasının ardından Fikret ve Filiz Otyam ile Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Günsel Akaydın birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra davetliler müzik eşliğinde eserleri inceledi. Ayrıca, sergi 4 Nisan'a kadar açık kalacak.

GAZETECİLERİN FOTOĞRAFLARI SERGİLENECEK
GAZETECİLERİN FOTOĞRAFLARI SERGİLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 18:05:04
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 18:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?