16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Gazi Bulvarı’na yeşil kuşak

GAZİ BULVARI’NA YEŞİL KUŞAK

Muratpaşa Belediyesi, kuzey sınırı olan Gazi Bulvarı’na cephe Çallı’dan Demokrasi Kavşağı’na kadar olan bölgeyi yaya kaldırımı, tali yollar ve yeşillendirme çalışmaları ile yeşil kuşak haline getiriyor.

Muratpaşa Belediyesi, kuzey sınırı olan Gazi Bulvarı’na cephe Çallı’dan Demokrasi Kavşağı’na kadar olan yaklaşık 7 kilometrelik bölgede başalttığı çalışmaları etap etap sürdürüyor. 7 kilometre uzunluğundaki bölgenin ilk etabını oluşturan 350 metrelik bölümünde yaya kaldırımı, tali yollar ve yeşillendirme çalışmalarının devam ettiği, yaya kaldırımı, çiçeklikler ve cep otoparkların tamamlandığı bildirilirken, asfaltlama çalışmalarının ardından 350 metrelik ilk etapta yeşillendirme yapılacağı belirtildi.

Demokrasi Şehitleri Parkı, Kıbrıs Türk Şehitleri Parkı, Engelliler Koordinasyon ve Gençlik Merkezleri’ni de içine alan 7 kilometrelik bölgenin 350 metrelik ilk etabı Çallı ile Sanayi Sitesi arasındaki alanı kapsıyor. Burada, 7 metre tali yol, 4.5 metrelik cep otopark, 5 metrelik bölgedeki binalara ulaşımı sağlayan bağlantı yolu, 2 metrelik yeşil bant, 1 metrelik yaya kaldırımı ve Gazi Bulvarı sınırında 1.60 metrelik yeşil bant yer alıyor. Çallı’dan başlayan yeşil kuşak çalışması etaplar halinde Demokrasi Kavşağı’na kadar devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 11:54:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 11:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?