22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gaziantep’in yöresel tatları YÖREX’te

GAZİANTEP’İN YÖRESEL TATLARI DA YÖREX’TE

Gaziantep Ticaret Borsası, 1.Yöresel Ürünler Fuarı’nda kuracağı standla Gaziantep’in yöresel tatlarını Antalya’ya taşıyacak.

‘Sizin oraların nesi meşhur?’ sloganıyla 28 Nisan-1 Mayıs 2010 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenecek olan fuarda, antep fıstığı ve ürünleri, baklava, bulgur, makarna, mercimek, kırmızı pul biber ve keber görücüye çıkacak.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Gaziantep gibi yöresel ürünü bol bir şehri fuarda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Anadolu’nun ürünlerini YÖREX’te buluşturacaklarını belirterek, Gaziantep gibi yöresel ürünü bol bir şehri fuarda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. Çandır, fuarda tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünleri sergileneceğini belirtirken, “YÖREX’te sergilenecek çok sayıda ürün gerek yurtiçi gerekse yurt dışı bağlantılarını sağlayabilecek. Bunun için fuarda platformlar oluşturacağız” dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, Yöresel Ürünler Fuarı sayesinde ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarda geniş kitlelere tanıtılması olanağını bulacaklarını belirterek, “Milli değerlere sahip yöresel ürünlerimizi tanıtmak, onlara yatırımcı bulmak ve bu ürünlere tüketici talebi yaratmak amacıyla biz de YÖREX’te yerimizi alacağız. 28 Nisan-1 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Yöresel Ürünler Fuarı’nda ilimizi temsil etmek amacıyla kurumumuzun da bir standı olacak” diye konuştu.

Gaziantep’in Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin 6’ncı büyük şehri olduğuna dikkat çeken Ömer Çelik, nüfusu, ekonomik yapısı ve sanayisi ile metropol ve marka bir şehir olduklarını kaydetti. Çelik, “Fuarda şehrimizin yöresel ürünlerini tanıtacak olmanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Fuar sayesinde ürünlerimize ulusal ve uluslar arası pazarda geniş kitlelere tanıtılması olanağını bulacağız” dedi. Standlarında antepfıstığı ve ürünleri, baklava, bulgur, makarna, mercimek, kırmızı pul biber ve keberi sergileyeceklerini söyleyen Çelik, ilki yapılacak olan bu fuarın, hem ekonomik hem de kültürel anlamda değer taşıyan bu ürünlerin dünya pazarında hak ettiği yeri sağlayacağını düşündüklerini de kaydetti.

GAZİANTEP’İN YÖRESEL TATLARI DA YÖREX’TE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 11:31:03
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 12:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?