21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gaziler Günü için tören düzenlendi

Antalya'da Gaziler Günü kutlamaları nedeniyle düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kıdemli Albay Adnan Kuş, Büyükşehir Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz ve gaziler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi'nin çelenkleri, Atatürk Anıtı'na koyuldu. 

Törende konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, gazilerin, yardım yapılacak insanlar olarak görülmemesini istedi. Gazilerin, bu vatanın bağımsızlığı için kanlarını döktüklerini ifade eden Sezer, "Gençlerimiz, bu gerçekleri bilerek büyümeli ve gerektiğinde onlar da kanını seve seve bu vatan için dökebilmelidir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, Kore Cumhuriyeti tarafından gönderilen madalyalar, 4 Kore gazisine takıldı. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin adından gaziler, Vali Aladdin Yüksel'i makamında ziyaret etti. Gazilerle bir süre sohbet eden Yüksel, "Türkiye'nin neresinde toplanırsak toplanalım, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi, bağımsız ve özgür yaşamamızın timsali gazilerimizi, şükranla anıyoruz. Tarihin sayfalarında vardık, şimdi de varız, yarın da olacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 16:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?