22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gazilerden İmralı tepkisi!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şube Başkanı Ali Kuş, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in 'İmralı'ya 5-6 mahkumun daha konulacağı' şeklindeki açıklamasının şehit aileleri ve gazileri derinden etkilediğini söyledi.

Ali Kuş, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde dernek üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yatmakta olduğu İmralı Cezaevi'nin bir infaz kurumuna dönüştürüleceği açıklamalarına tepki gösterdi.

İmralı Cezaevi'nde kalan bölücü başının kitap yazıp bastırma noktasına geldiğini belirten Kuş, "Avrupa Birliği'nin İmralı'daki teröristbaşına istediği iyileştirme üzerine Adalet Bakanı'nın, 'İmralı'ya 5-6 mahkumun daha kalacağı bir infaz kurum yapılacak' şeklindeki açıklamaları şehit aileleri ve gazileri olarak bizi derinden etkilemiştir. İç ve dış uzantılar Türkiye'ye bu tür baskılar yaparak, bizim şehitlerimizi ve gazilerimizi görmezden geliyorlar. Türkiye'nin 12 bine yakın güvenlik görevlisi terörle mücadelede şehit olurken, 17 bin güvenlik görevlisi de gazi olmuştur. Böyle eli kanlı terör örgütünün başındaki kişiye rehabilite edilmesi önerisi nasıl değerlendirilebilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 13:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?