21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gazilerin Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Antalya'da törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurahman Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi üyeleri, askerler, gaziler, gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Alaaddin Yüksel'in Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Vali Yüksel, gazilere Devlet Şeref Madalyası taktı.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Emekli Albay Abidin Sezer, bugün ulus bilinci ve vatan sevgisinin sembolü olan gaziler gününü kutladıklarını belirterek "Biz gazilerin en mutlu ve onurlu günü gaziler günüdür. Bir ulusun varlığını kimliğini bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gün gaziler günüdür" dedi.

Sezer, konuşmasının ardından Şeref Defteri'ni imzaladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından gaziler Vali Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret etti. Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Sezer, Vali Yüksel'e günün anısına bir plaket verdi.

Gaziler adına bazı kişilerin bağış topladığını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Abidin Sezer," Antalya'da bazı kişilerin Muharip Gaziler Derneği adına bağış topladıklarını öğrendik. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına kimse bağış toplamamaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 13:07:41
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 13:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 85.100.106.xxx Tarih : 20.09.2008 00:22:05

BU VATAN SİZE MINNETTAR KAHRAMAN GAZİLERİMİZ...