1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gazipaşa Havaalanı'na ilk uçak indi

TAV Havalimanları A.Ş. tarafından yapılan Gazipaşa Havaalanı'na ilk uçak sorunsuz bir şekilde indi.

 Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'ne ait uçak, havaalanına yeni kurulan elektromanyetik cihazları kontrol etti.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalkış yapan DHMİ Genel Müdürlüğü'ne ait 28 kişilik bir uçak, içindeki iki pilot ve iki elektronik teknisyeniyle birlikte Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak ilk olarak havaalanının bin 850 metrelik pistini doğudan batıya doğru pas geçti.

Uçak yarım saat sonra havaalanının doğu bölgesindeki dağlık bölgeden piste iniş yaptı. Uçuş kontrol uçağındaki teknisyenler, havaalanındaki seyrüsefer cihazlarına tam not verdi. İlk uçağın inmesi Alanya ve Gazipaşalılar tarafından sevinçle karşılandı.

DHMİ Uçuş Kontrol Müdürü ve Pilotu Nazmi Seçkin, pistin engebeli olduğunu söyledi. Piste inişin çok zorlayıcı olmadığını anlatan Seçkin, büyük gövdeli uçakların inişlerine ilgili tur operatörleri ve pilotların karar vereceğini anlattı.
TAV Gazipaşa Havaalanı Genel Direktörü Cengiz Aşıklı da havaalanına ticari uçakların inmesi için çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Havaalanına büyük uçakların inmesi için pistin uzatılması gerektiğine işaret eden Aşıklı, "Havaalanı pistinin genişletilmesi için istimlak sorunu var. Halkın beklentisi çok büyük. Seyrüsefer yardımcı cihazlarının kurulumunu gerçekleştirdik. Bugün iniş yapan uçak bu cihazların kalibrasyonunu yaptı. Başarılıydı."

Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin de, ilk uçağın havaalanına inmesinin ilçede sevinçle karşılandığını söyledi. "Havaalanına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Gültekin, beklentilerinin havaalanının kısa sürede uluslararası uçuşlara açılması olduğunu söyledi.

Gültekin, "Umarım burada daha büyük gövdeli uçakları da görürüz" diye konuştu.
Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç de havaalanı etrafındaki istimlak sorununun Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam ettiğini söyledi. Havaalanında bugüne kadar birtakım eksikliklerin olduğunu ifade eden Özgenç, şöyle konuştu: "Bölge halkı bu eksikliklerin giderilmesi için büyük çaba sarf ediyordu. Sorunların büyük bir bölümü çözüldü. İstimlak sorunumuz sürüyor. Bu bir kamulaştırma süreci. Sonuçta pistin uzatılması gerekiyor. İnşallah bu aşamayı da gerçekleştireceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 17:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?