22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gazipaşa orman yangınlarına hazır

GAZİPAŞA ORMAN YANGINLARINA HAZIR

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Mustafa Songür, 70 işçi ve iş makineleri ile olası orman yangınlara karşı hazır olduklarını söyledi.

Orman İşletme Müdürü Mustafa Songür, olası orman yangınlara daha çabuk müdahale edebilmek için yangın havuzu çalışmalarının tamamladığını, ilçede her 5 kilometrede bir yangın havuzu bulunduğunu belirtti.

Gazipaşa’da 2009 yılında oluşan 10 ayrı yangında, 14 hektar ormanlık alanın kül olduğunu ifade eden Songür, “Meydana gelebilecek yangınlara karşı 70 işçi, 8 arozöz, 2 su tankeri, 1 dozer ve 1 greyder ile müdahaleye hazırız. İlçede 5’er kilometre arayla, 20 metre çapında ve 4 metre derinliğinde, ortalama 500’er tonluk 16 tane yangın havuzumuz bulunuyor. Yangın havuzlarındaki boğulma olaylarının ilçemizde de yaşanmaması için havuzların etrafını tamamen telle çevirdik. Yangın sırasında helikopterlerle bu havuzlardan su alınarak, yangınlara daha kolay müdahale edilebiliyor” dedi.

Vatandaşların orman yangınları konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Songür, kesinlikle anız yakılmamasını bir kez daha hatırlattı. Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Mustafa Songür, olası bir orman yangınına anında müdahale edilebilmesi için vatandaşların ücretsiz 177 yangın ihbar hattını arayabileceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 11:43:05
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 11:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?