1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gazipaşa'da korkutan yangın

Antalya'nın, Gazipaşa ilçesi Aydıncık köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında çıkan yangında üç ev yanarken, 10 dekar kızılçam ormanı ile 200 dekar tarım alanı tahrip oldu.

Dün akşam saat 20.00 sıralarında Gazipaşa'nın Aydıncık köyü ile Çalıpınar köyü arasındaki ağaçlandırma sahasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlerin yöneldiği Aydıncık köyü girişindeki üç ev yanarak kül oldu. Büyük endişeye yol açan yangına Gazipaşa Orman İşletme
Müdürlüğü, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 11 arazöz ile Gazipaşa Belediyesi, Kahyalar Belediyesi, Gazipaşa Havaalanı itfaiye ekipleri ile köylüler müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabaları sonucu yangın beş saat sonra 01.00 sıralarında kontrol altına alındı.


Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç ve Orman İşletme Müdürü Mustafa Songül de Aydıncık köyüne gelerek çalışmaları yakından takip etti. Kaymakam Pamuk, alevlerin köyün kenarındaki ormana yakın bölgede bulunan üç eve sıçradığını ve bu evlerin yandığını, köydeki diğer evlerin tahliye edilmesine gerek duyulmadığını söyledi.
Soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü yangında üç evin yanı sıra yaklaşık 10 dekar kızılçam orman alanı ile 200 dekar tarım alanı tahrip oldu.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 10:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?