7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gazipaşa'ya MOBESE sistemi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yoğunluğun fazla olduğu bölgelere Mobil Elektronik Sistemleri Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kuruluyor. Gazipaşa Kaymakamı Gültekin, yoğunluğun fazla olduğu bölgelere 10 kamera kurulacağını ve bu sayının ileriki tarihlerle arttırmayı hedeflediklerini açıkladı. 

Gazipaşa'da güvenliğin daha iyi sağlanması amacıyla MOBESE Sistemi kuruluyor. Gazipaşa kaymakamı İsmail Gültekin, ilçeye kurulacak olan Mobil Elektronik Sistemleri Entegrasyonu (MOBESE) sistemi hakkında bilgi verdi. 

Gültekin, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi, Otogar ve Hal Kavşağı'na 10 kamera kurulacağını söyledi.
Gültekin, "Esnaflarımızın konuya yaklaşımı ilk etapta 'özel yaşama müdahale' olarak algılandığından pek sıcak bakılmadı. Ancak yaptığımız tanıtım toplantılarının ardından esnaflarımızın ve sivil toplum örgütlerinin desteklerini kazandık dedi. 

Kurulan bu kameralar, özel yaşama müdahalenin tam tersine bölgede yaşanacak herhangi olumsuz bir olay sonrası olaya karışan şahısların teşhis ve yakalanmasında kolaylık sağlayacak diyen Gültekin, kurulacak olan güvenlik kameralarının ana alıcı montajları yapıldı. Bir aksilik olmaması durumunda, kameralar önümüzdeki hafta faaliyete geçecek" dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 13:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?