21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gazlı içecek şişelerine dikkat

GAZLI İÇECEK ŞİŞELERİNE DİKKAT

Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte tüketiminde artış yaşanan gazlı içeceklerin ambalajları dikkatli kullanılmadığında tehlike saçıyor. Akdeniz Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ünal, gazlı içeceklerin şişeleri, kapakları ve açacaklar nedeniyle yaşanan kazaların körlüğe kadar gidebileceğini belirterek vatandaşları uyardı.

Yaz aylarında gazlı içecek tüketiminin artmasına bağlı olarak yaşanan kazaların sık görüldüğünü belirten Doç. Dr. Mustafa Ünal, "Gazlı içecekleri tüketirken dikkatli olunması gerekiyor. Sallanmış gazlı içecek şişelerinin kırılması veya kapağının dikkatsizce açılması şişenin içindeki basıncın etkisiyle fırlayan cam parçalarının veya kapağın göze zarar vermesine neden oluyor" dedi. Özellikle çocuklarının herhangi bir kaza yaşamaması için anne babaları uyaran Doç.Dr. Ünal, şişe kapağını açmayı bilmeyen

çocukların açacakla gözlerine zarar verebileceğine dikkat çekti.

 

KASAYI TAŞIRKEN ŞİŞE KAPAĞI FIRLAYARAK GÖZÜNE ÇARPTI

Son olarak gazlı içecek kasasını taşırken bir şişe kapağının fırlayarak gözüne çarpması nedeniyle yaralanan Mehmet Müftüoğlu'nu (53), tedavi ettiklerini belirten Doç. Dr. Ünal, hastasının sol gözünde yüzde 90 görme kaybı oluştuğunu söyledi. Doç.Dr. Ünal, Müftüoğlu'na bir saat süren bir ameliyatta gözüne 12 dikiş atıldığını belirterek, "Hastamız kornea naklinden sonra yüzde 60 görebilir" dedi.

Kornea nakli gereken 53 yaşındaki Mehmet Müftüoğlu yaşadığı kazayı şu sözlerle anlattı:

"Isparta Sütçüler'de 25 yıldır market sahibiyim.Markete gelen gazlı içecek kasasını taşırken bir plastik şişenin kapağı aniden fırlayarak sol gözüme çarptı. Gözlük kullandığım için kapak gözlüğümü kırdı. Gözümden çok kan aktı. Yakınlarım hemen beni hastaneye götürdü. Orada ilk müdahaleden sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldim. Burada da bir operasyon geçirdim."

GAZLI İÇECEK ŞİŞELERİNE DİKKAT
GAZLI İÇECEK ŞİŞELERİNE DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2011 Perşembe 13:18:04
Güncelleme :28 Temmuz 2011 Perşembe 16:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?