1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gecekonduculara bayram hediyesi

Evleri yıkılan gecekondu sahipleri, modern konutlarına kavuşuyor.

Kepez Belediyesi, TOKİ işbirliği ile Gazi Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkılan 1. etaptaki 448 konutun kura çekimi, Cumartesi günü yapılacak.

Gazi Mahallesi'nde gerçekleştirilen bin 400 toplu konut projesi alanında evleri yıkılan gecekondu sahipleri, modern konutlarına kavuşuyor. Hak sahipleri, modern konutlarının anahtarını Cumartesi günü alacak, Ramazan Bayramı'nda yeni evlerinde oturacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Toplu Konut İdaresi işbirliği ile 1. etapta yapılan 448 konutu, kura çekim töreniyle hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Tütüncü, kura çekim törenini, Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda Cumartesi günü saat 10.30'da gerçekleştireceklerini bildirdi.

MODERN MAHALLE

Başkan Tütüncü, Gazi Mahallesi'nde bin 400 konutluk kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan 448 konutun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Gürsel Kaya ve Mustafa Sağdur'un da bulunduğu inceleme gezisinde kura çekim töreniyle ilgili açıklama yapan Tütüncü, toplu konut projesiyle Kepez'e güzel bir şehircilik uygulaması kazandırıldığını belirtti.

Başkan Hakan Tütüncü, vatandaşlar için belki zorlu bir süreç olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ama sonunda modern konutlarına kavuşuyorlar. 2. etaptaki TOKİ tarafından satışı yapılan 308 konutla birlikte Gazi Mahallesi'nde modern bir mahallenin oluştuğunu görüyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz."

Tütüncü, kura çekim töreniyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlara davetiye gönderdiklerini de söyledi. Toplu konut alanında bulunan hak sahiplerinin "Ramazan Bayramı'nda evlerimizde oturabilecek miyiz" sorusuna da Tütüncü, şöyle karşılık verdi: "Cumartesi günü anahtarlarınızı size teslim edeceğiz. İnşallah Ramazan Bayramı'nı da yeni konutlarınızda kutlarsınız."

1. etapta evleri yıkılan gecekondu hak sahiplerine verilecek olan 448 konut, 8 blok ve 13 kattan oluşuyor. Yeşillendirme çalışmasının yapıldığı modern konutların bulunduğu alanda çocuk oyun parkı da yer alıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 13:28:21
Güncelleme :26 Ağustos 2009 Çarşamba 13:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?