21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Geceliğiyle kaçıp polise sığındı

Moldova'dan iki kadın arkadaşı tarafından tatil vaadiyle Antalya'ya getirilen ve zorla erkeklere pazarlanan 19 yaşındaki Elena C. tutulduğu evin penceresinden geceliğiyle kaçarak polise sığındı.

Eski işyerindeki Sweta ve Aksana adlı iki arkadaşının kendisine ‘Biz Türkiye'ye tatile gidiyoruz. İstersen sen de bizimle gelebilirsin. Paran yoksa önemi yok, biz seni götürürüz’ dediğini belirten Elena C., “Maddi durumları oldukça iyiydi. Ben de kabul edip 1.5 yaşındaki kızım Nadejday'ı anneme bırakıp arkadaşlarımla Antalya'ya geldim” dedi.

Üç arkadaş bir otele yerleştiklerini belirten Elena C., “Gece yarısı otel odasına iki adam geldi. Sweta ile bişeyler konuşup gittiler. Ertesi gün aynı adamlar tekrar geldi ve annemi aramamı istediler. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken annem bana Nadejday'ın kaybolduğunu söyledi.

Sonra bu adamlar beni Sweta'dan 3 bin dolar karşılığı satın aldıklarını söyledi, kendileri için fuhuş yapmamı istedi. Karşı çıkarsam kızıma zarar vereceklerini söylediler” diye konuştu. Daha sonra bu kişiler tarafından 15 gün boyunca zorla erkeklere pazarlandığını söyleyen Elena C., önceki gün sabaha karşı alıkonulduğu evin penceresinden geceliğiyle birlikte kaçtığını kaydetti.

Elena C.'nin Fener Mahallesi'nde gösterdiği eve baskın düzenleyen polis, Mehmet Ali C. ve Mevlüt K. adlı iki kadın tacirini yakaladı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis sadece isimleri belli olan Sweta ve Aksana isimli iki Moldovalı kadını arıyor. Elena C. ise ülkesine gönderilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 12:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?