21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gedik ailesinin yaşam mücadelesi

Antalya'da dağlarda salep toplayarak ailesinin geçimini sağlayan Metin Gedik, böbrek hastası eşi ve çocukları ile birlikte çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Kastamonu'dan gelerek Antalya'da şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta Korkuteli karayolu üzerinde kurduğu çadırda yaşamını sürdüren Gedik ailesi, yaşadığı zor günleri atlatmak için kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Eşi Fadime Gedik'in (42) bir böbreğinin kist nedeniyle alındığını, böbrek yetmezliği dolayısıyla aylık olarak kullanması gereken 475 YTL tutarındaki ithal ilacı alamadığını anlatan Metin Gedik, "Eşim şu an tek böbreği ile yaşamını sürdürüyor. Böbrek yetmezliği tedavisi gören eşimin ilaçla tedavisi için her ay 475 YTL gerekiyor. İthal olarak yurt dışından getirilen ilacı maddi imkansızlıklar sebebiyle karşılayamıyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Ben hiç kimseden para istemiyorum. Yeter ki eşimin ilaçları karşılansın" dedi.

Dağ başında kurduğu 4 metrekarelik çadırda kızları Sibel (14), Kader (10), Elvan (8) ve Medine (1) ile zor şartlarda hayatlarını sürdüren Gedik çifti, çocuklarının gıda ihtiyaçlarını bile güçlükle karşılayabildiklerini söylüyorlar.

Böbrek yetmezliği sebebiyle zor günler geçirdiğini ve dağ ortamında hastalığının ilerlediğini ifade eden Fadime Gedik ise bir an önce iyileşerek çocuklarına sahip çıkmak istediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 12:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?