22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Geleceğin satranççıları yarıştı

GELECEĞİN SATRANÇ USTALARI ANTALYA'DA YARIŞTI

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen ve açılışı 24 Ocak'ta gerçekleştirilen 'Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası' 31 Ocak günü gerçekleştirilen final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, İş Bankası'nın 2005'ten bu yana Türkiye Satranç Federasyonu'nun sponsorluğunu üstlendiğini belirterek, satranç sporunun ülke çapında ilgi görmesinde ve gelişmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. Turnuvada 8-18 yaş aralığında 12 farklı grupta müsabakalar gerçekleştirildi. 56 ilden 966 sporcunun katıldığı şampiyonada dereceye giren sporcular Dünya, Avrupa Şampiyonaları ve Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanırken, her

yaş grubundan toplam 163 sporcu da Milli Takım'a alındı.

DERECEYE GİRENLER

966 sporcu arasından 12 farklı grupta birincilik elde eden isimler şu şekilde sıralandı:

8 yaş genel kategorisinde İzmir'den Ozan Berkay Gök, 8 yaş kızlarda Duru Okuyaz, 10 yaş genelde İstanbul'dan Bahadır Özen, 10 yaş kızlarda Çanakkale'den Ayça Aksoy, 12 yaş genel kategorisinde İzmir'den Vahap Şanal, 12 yaş kızlarda ise Şuara Keskin dereceye girdi.

14 yaş genel kategorisinde M.Batuhan Daştan, 14 yaş kızlarda Manisa'dan Yeşim Patel, 16 yaş genelde Mersin'den Engin Topak, 16 yaş kızlarda İzmir'den Selen Sop, 18 yaş genel kategorisinde Muğla'dan Demre Kergigan, 18 yaş kızlarda ise Mersin'den Emel Kaya dereceye girdi.

İŞ BANKASI SATRANCIN ANA SPONSORU

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, İş Bankası'nın, 2005'ten bu yana Türkiye Satranç Federasyonu'nun sponsorluğunu üstlenerek bu sporun ülke çapında ilgi görmesinde ve gelişmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. 2005 yılından bu yana Türkiye'nin, 7 Dünya, 5 Avrupa Şampiyonu çıkardığını belirten Yazıcı, toplam 77 madalya kazanıldığını bildirdi. Yazıcı, İş Bankası'nın Türkiye Satranç Federasyonu ile gerçekleştirdiği bu işbirliğiyle satrançta, yeni bir şampiyon kuşak yetiştiğini de

sözlerine ekledi.

GELECEĞİN SATRANÇ USTALARI ANTALYA'DA YARIŞTI
GELECEĞİN SATRANÇ USTALARI ANTALYA'DA YARIŞTI
GELECEĞİN SATRANÇ USTALARI ANTALYA'DA YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 11:29:00
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 16:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?