1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Geleceğin yıldızları Antalya'da buluştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Coca-Cola sponsorluğunda 'İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu' yetiştirme felsefesiyle 14 ve 15 yaş gruplarına yönelik olarak düzenlenen Coca-Cola Akademi Ligi'nin 15 yaş finalleri öncesinde ünlü futbol adamı Rıdvan Dilmen gençlerle bir araya geldi.

Coca-Cola Akademi Ligi futbol elçisi Rıdvan Dilmen, Ümit Milli Takım Mentoru Prof.Dr.Turgay Biçer'in de katılımıyla futbolcularla saha içinde bir sohbet toplantısı yaptı.

Toplantıda genç futbol yıldız adaylarına deneyimlerini anlatan Rıdvan Dilmen, yeteneğin sadece bir başlangıç olduğunu belirterek, "Önemli olan hayat tarzıyla ve yaşantısıyla içinde bulunduğu duruma ayak uydurabilmektir. Sizler çok şanslısınız, bugün futbol aileler tarafından da destek gören bir meslek dalı oldu. Ben küçüklüğümden beri futbolcu olmak istedim, hep bunun hayalini kurdum" diye konuştu.

Futbol hayatına 1978 yılında başladığını ve profesyonel futbol hayatında sadece üç sarı kart gördüğünü hatırlatan Rıdvan Dilmen, "Top sektirmekle futbolcu olunmaz. Önemli olan basit futbol oynayabilmektir. Oyunu okuyabilmektir. Ben iyi bir futbolcuydum ve 50 kere top sektiremezdim. Zaten sizler bugün futbolun en ince detaylarını hocalarınızdan öğreniyorsunuz" diye konuştu.

Konuşmasını futbol hayatından verdiği örneklerle de süsleyen Rıdvan Dilmen, "Türkiye'de çalım atabilen futbolcu yok. Bugün Ronaldo ve Messi kişisel becerileriyle ön plana çıkıyorlar. Sizler de elbette takım futboluna ayak uydurun, basit futbol oynayan, ama riske girip kendi pozisyonunuzu yaratın" diye konuştu.
Sohbet toplantısında genç futbolculardan gelen soruları da cevaplandıran Rıdvan Dilmen, yapmak isteyip de yapamadığı tek şeyin eğitimi olduğunu, özellikle yabancı dil bilmemenin eksikliğini yurtdışına her çıktığında hissettiğini ifade etti.

Rıdvan Dilmen, futbol oynarken en önemli hedefinin Milli Takım ve Barcelona'da top oynamak olduğunu, 1980 yılında kendi kendine yazdığı mektuplarla kendini milli takıma davet ettiğini ve 1981 yılında da milli takıma çağrıldığını anlattı. Rıdvan Dilmen, genç futbolcuları en iyi yaptıkları işi bile hiç üşenmeden defalarca yapmaları tavsiyesinde bulundu ve istisnasız her maç sonrası genç takımdan iki futbolcuyla yaklaşık bir saat kafa topu ve plase çalışan Tanju Çolak'ı örnek gösterdi.

Coca Cola Akademi Ligi, yarın Ege Bölgebirlik ve Galatasaray arasında oynanacak olan 3.'lük maçı ve Gençlerbirliği-Marmara Bölgebirlik arasında oynanacak olan final karşılaşması ve kupa töreniyle sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 21:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?