1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Genç başkana hazin veda

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Oymapınar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozkurt, son yolculuğuna uğurlandı.

Ölümüyle sevenlerini üzüntüye boğan Bozkurt'un cenazesi, sabah saatlerinde Antalya'dan Oymapınar'daki evlerine getirildi. Siyasi partiler miting ve benzeri seçim çalışmalarını erteledi ve seçim araçlarında müzik çaldırmadı. Bozkurt'un cenazesi, binlerce kişinin katıldığı törenin ardından Oymapınar Mezarlığında toprağa verilirken, Bozkurt'un annesinin ağıtı çevresindekileri gözyaşlarına boğdu.

Oymapınar beldesinde düzenlenen cenaze törenine aralarında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Meral Akşener, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, CHP Antalya Milletvekili Atila Emek'in de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

MEHMET BOZKURT

Mehmet Bozkurt, 1971 yılında Oymapınar köyünde doğdu. İlkokulu Oymapınar'da orta ve lise öğretimini Manavgat'ta tamamladı. Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 1992 yılında mezun oldu. 1993 yılında vatani görevini yaptı.

Oymapınar köyünün 1999 yılında belde olmasından sonra yapılan belediye başkanlığı seçiminde Anavatan Partisi'nden başkan adayı oldu ve seçimi kazanarak Oymapınar'ın ilk belediye başkanı oldu. AK Parti'nin kurulmasının ardından AK Parti'ye geçti. 2004 yılında AK Parti'den başkan adayı oldu ve yüzde 49 oy alarak ikinci kez belediye başkanı oldu.

29 Mart 2009 pazar günü yapılacak olan seçimlerde AK Parti tarafından tekrar aday gösterilen Bozkurt'un dün akşam seçim çalışmaları sırasında rahatsızlanmış, Manavgat Devlet Hastanesi'nde beyin kanaması teşhisi konulmasının ardından Antalya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı ve tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 09:40:59
Güncelleme :24 Mart 2009 Salı 09:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?