1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Genç çevreciler geliyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde hayata geçirilen 'Genç ALÇED Projesi'yle gençler çevreye daha duyarlı hale gelecek.

Alanya Çevre Derneği (ALÇED) ve Bahçeşehir Alanya Koleji, gençleri çevreye daha duyarlı hale getirmek için proje hazırladı.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Lokali'nde düzenlenen programda tanıtılan projeye göre, okula kayıt yaptıran her öğrenciye 'Genç ALÇED' kartı verilecek.

Kart sahibi olan öğrenciler kendi aralarında bir yönetim belirleyecek. Projeyle birer çevre gönüllüsü olacak olan gençler, iş hayatına atıldıklarında doğaya ve çevreye faydalı projeler üretir hale gelecek.

Programda konuşan Bahçeşehir Alanya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Baba, geleceğin emanetçisi gençlere yönelik projeyi hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Proje sayesinde gençlerin çevreye ve doğaya daha duyarlı hale geleceğine inanan Proje için uzun süre çalışma yaptıklarını kaydeden Baba, “Genç ALÇED kartı sayesinde öğrenciler ALÇED'in ne işe yaptığını, ne gibi görevler üstlendiğini daha yakından takip ederek derneğe daha fazla ilgi duyacaklar” dedi.

ALÇED Başkan'ı Şerefnur Kayhan da proje sayesinde gelecek neslin çevre sorunu yaşamayacağını söyledi. Öğrencilerin ilerde ALÇED Bayrağı'nı devralacağını söyleyen Kayhan, proje sayesinde çocukların çöp toplayan değil, çöp attırmayan eğitimli birer birey olacaklarına işaret etti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir festival düzenleyeceklerini de sözlerine ekleyen Kayhan, “Katılımın fazla olmasını istediğimiz için festivali 6 Haziran'da gerçekleştireceğiz. Alanya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenleyeceğimiz festivalde stantlar açılacak. Festivale katılan okullar yıl boyunca çevreyle ilgili olarak yaptıkları eserleri stantlarda sergileyecek.Ayrıca festival kapsamında öğrencilerin çevreyle ilgili duygu ve düşüncelerini kağıda yansıtmaları için tuval ve serbest resim yarışması düzenleyeceğiz.” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 09:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?