21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Genç gazeteciye hazin tören

Asker iznine geldiği memleketi Antalya'da trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden genç gazeteci son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Antalya'da dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Akşam Gazetesi Antalya Muhabiri Murat Tatoğulları (21) için mesleğe ilk başladığı yer olan yerel Yenigün gazetesinde tören düzenlendi. Tatoğulları'nın cenazesi meslektaşlarının omzunda gazetenin bulunduğu binaya önüne getirildi.

Gazeteci arkadaşlarının göz yaşları arasında yapılan törende konuşan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Murat çok genç bir arkadaşımızdı. Bu mesleğe çok genç olmasına rağmen aşık olmuştu. Kendisini geliştirmek için her şeyi yapardı. Bizim düzenlediğimiz başarı yarışmasında da ödül almıştı. Gelecekte çok iyi bir gazeteci olacaktı. Hayat dolu bir insandı ancak beklenmedik bir anda aramızdan ayrıldı" dedi.

Yenigün Gazetesi'nde yapılan törenin ardından genç gazetecinin cenazesi Muratpaşa Camii'ne getirildi. Genç gazetecinin cenazesi, gözyaşları arasında kılınan cenaze namazının sonra yapılan askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere Aşağıkaraman Köyü'ne götürüldü.

Yenigün Gazetesi, Star Gazetesi Antalya bürosu ve Akşam gazetesi Antalya bürosunda görev yapan Murat Tatoğulları'nın jandarma olarak görev yaptığı Adana'daki birliğinden izin alarak 3 gün önce memleketi Antalya'ya geldiği öğrenildi. Kazanın olduğu akşam genç gazetecinin askere gidecek bir arkadaşına Türk bayrağı aldığı ve arkadaşına bu bayrakları vermek için köyüne döndüğü öğrenildi. Kazanın ardından genç gazetecinin yanında bulunan Türk bayrağı tabutuna sarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 16:51:24
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 16:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
durmus yanar IP: 78.164.175.xxx Tarih : 29.08.2008 19:59:46

askerden ızne gelen murat benım yanıma ugramıstı rasıt dıye yenı asker olacak arkadasla ben o aksam asagıkaramana gıderken uzucu bı haber aldım ve sok gecırdım ıcımden ınanmak gelmedı cunku muratın sevenı coktu en cok bılmıyorum ama ben ve mustafayı cok severdı arkaslarının dedıgıne gore allah sevenlerını cennette kovustursun kalanlara bas saglıgı sabır yuce allah tan verılır ısallah annesını cok severım kendını toparlaması lazım en kısa bı zamanda bende askerım muratı gormeyı yanına gıtmeyı cok ıstıyorum allahtan ıstedıgım bu