22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Genç girişimciler yönetimi belirledi

ANTALYA İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Antalya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na Serhan Güllüpınar seçildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Antalya İl Genç Girişimciler Kurulu, ilk toplantısını yaparak, başkan ve başkan yardımcılarını belirledi. ATSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen seçime Antalya ve ilçelerde faaliyet gösteren 188-40 yaş arası genç girişimciler katıldı. Seçim sonucu 37 kişilik Antalya İl Genç Girişimler Kurulu’nun başkanlığına oybirliğiyle Serhan Güllüpınar seçilirken, Başkan yardımcılıklarına da Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimcilerini temsilen İ. Ethem Akın, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimcilerini temsilen Mehmet Arif Türktaş ve Antalya Ticaret Borsası Genç Girişimcilerini temsilen Adnan İngeç getirildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen, girişimci sayısının artması, girişimcilerin teşvik edilmesinin modern ekonomilerde kalkınmanın en önemli araçlarından birisi haline geldiğini söyledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ülke kalkınmasına destek çalışmaları kapsamında Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulları oluşturulduğunu belirten Özen, “Odamız bünyesinde, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile koordineli çalışacak olan İlimiz Genç Girişimciler Kurulu, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kurul olarak faaliyet gösterecektir. Kurul aynı zamanda genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlayacaktır. Genç Girişimcilerin önümüzdeki dönemde son derece başarılı projelere imza atacağına yürekten inanıyoruz. Toplum için genç girişimcilerimizin rol model olmalarını istiyoruz” dedi. Antalya Genç Girişimciler Kurulu’nun, il ve ilçelerdeki oda ve borsalar tarafından önerilen 18 - 40 yaş arası genç girişimcilerden oluştuğunu ifade eden Özen, bazı bölge odaları temsilci belirleyemediğinden dolayı kurulun 37 genç girişimci ile çalışmalarına başladığını söyledi.

Özen, Genç Girişimciler Kurulu’nun görevlerini ise şöyle sıraladı:

”Kurulduğu ildeki genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek. Gençlere kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak. Girişimcilik veya gelir yaratma gibi becerilerini gerçekleştirmek isteyen gençlere bunu nasıl yapacaklarını öğrenmeleri için öğrenme ortamlarını hazırlamak. Girişimci ruhlu kişilere, bu özelliklerini daha etkili ve verimli kullanabilmelerini sağlayacak ve iş kurmayı düşünenlere kuruluş ve devamındaki işi sürdürme süreçlerinde ihtiyaçları olacak temel bilgileri vermek ve yol göstermek amacıyla girişimcilik eğitimleri düzenlemek. Genç girişimcilere yenilikler ve iş yaşamı ile ilgili konular hakkında bilgi vermek amacıyla seminer, panel ve bunun gibi eğitim etkinliklerinde bulunmak. Genç girişimcilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturulması amacıyla eğitim programları ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemek. İl ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak tedbirleri belirlemek ve bu sektörlere genç girişimci yönlendirmek ve teşvik etmek.Genç girişimcilerin sivil toplum kuruluşlarında, yerel yönetimlerde görev almalarını teşvik etmek.”

ANTALYA İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU YÖNETİMİ BELİRLENDİ
ANTALYA İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU YÖNETİMİ BELİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 14:01:04
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 16:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?