1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Genç kuryenin kahreden ölümü

Antalya'da aşırı hız yapan bir sürücünün çarptığı 26 yaşındaki kuryenin beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organları 2 kişiye hayat verdi. Ölen kuryenin 6 aylık hamile eşi ve 1.5 yaşındaki oğlu morg önünde birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

Antalya'da 27 Haziran tarihinde Siteler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında Murat Uysal'ın kullandığı otomobil, bir firmada kurye olarak çalışan 26 yaşındaki Satılmış Akcan'ın kullandığı motorsiklete çarptı.

Otomobilin hızlı olması nedeniyle yola savrulan kurye, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren genç kuryenin beyin ölümü gerçekleşti. Genç kuryenin beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.

Akdeniz Üniversitesi, Organ Nakli Merkezi tarafından yapılan ameliyatlar ile genç kuryenin pankreası ve bir böbreği 30 yaşındaki Nedim Üçüncü'ye, karaciğeri 55 yaşındaki Hıdır Çetin'e takıldı. Kalbinin ise Mehmet Akif Aytekin isimli hastaya takılmasının planlandığı ancak kalp ile ilgili bir sorun olduğu için nakil yapılamadığı belirtildi

Genç kuryenin 6 aylık hamile eşi Sevilay ve 1.5 yaşındaki oğlu Utku Kartal Akcan, ölüm haberinin ardından morga gelerek gözyaşı döktü. Morg önünde birbirlerine sarılarak ağlayan anne ve oğlu yakınları sakinleştirdi. Bu arada genç kuryenin annesi Mine Akcan, morg önünde sinir krize geçirdi. Sakinleştirici iğne yapılan anne uzun süre gözyaşı döktü. Babası motosiklet kazasında ölen 1.5 yaşındaki oğul Utku Kartal, bir türlü sakinleştirilemeyince bir yakınlarına ait çok sevdiği motosiklete bindirildi. Motosiklet üzerinde sakinleşen Utku Kartal, motosiklet üzerindeki hareketleri ile yakınlarını ağlattı.

Çarpan sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösteren genç kuryenin kayınpederi Sıdık Saraçoğlu, "Bir tek oğlumuz vardı onu da toprağa verdik. Kazaya neden olan sürücünün dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşması bizi üzüyor. Çünkü sürücü 140 kilometre hızla damadıma çarpmış. Oysa kazanın olduğu yerde araç sürücünün istikametinde 'Dur' işareti var. Bu işareti dikkate alması gerekiyordu."dedi.

Öte yandan, kaza anı çevrede bulunan bir sitenin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntüde otomobilin aşırı hızla motosiklete çarptığı ve genç kuryenin çarpmanın etkisiyle metrelerce havaya savrulduğu görülüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 16:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem açıkgöz IP: 88.231.66.xxx Tarih : 29.07.2009 17:57:51

yani biz böyle bir kazaya hayret ediyoruz gerçekten hangi ülkede yaşıyoruz anlamakta güçlük çekiyoruz nerde adelet nerde kanun allah tan korkusu olan böyle karar vermez ne yani ölümlü kazada fakirsen ceza evi zenginsen önemli değil yazıklar  olsun böyle bir ülkede kanun işlemiyor zengine