21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Genç öğretmenin yaşama aşkı

Antalya'da lise yıllarında geçirdiği hastalık nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Antalyalı genç öğretmenin meslek aşkı öğrencilerine örnek oluyor.

Antalya'da yaşayan Hasan Kahraman (26), lise yıllarında nadir görülen kasların etkisini kaybetmesi olarak tanımlanan Müsculer Distofi hastalığına yakalandı.

Lise yıllarında ayaklarındaki hastalık nedeniyle ayak uçlarına basarak güçlükle yürüyen Kahraman, bu hastalığın kendisine daha fazla yaşama aşkı kazandırdığını söyledi. Liseden sonra büyük bir azimle çalışmaya başlayan Kahraman, Öğrenci Seçme Sınavında iyi bir puan alarak Dicle üniversitesi, Siirt Eğitim Fakültesi matematik öğretmenliği bölümünü kazandı.

Üniversite yıllarını hayatının en güzel yılları olarak tanımlayan Kahraman, "Üniversite yıllarımda ilk günden itibaren özürlü, engelli ve en çok rahatsız olduğum sakat sıfatlarını yakıştırmışlardı. Bu sıfatlara alışmam çok zordu. 4 yıllık üniversite eğitimi boyunca çok güzel arkadaşlıklar edindim. Ayakta durmayı pes etmemeyi, paylaşmayı kısacası her şeyi bu süreçte öğrendim. Oradaki herkes bana destek olmuştu. Üniversite yıllarımda tekerlekli sandalyeye mahkum bir şekilde yaşamaya başladım" dedi.

Üniversiteyi bitirdikten sonra Kahramanmaraş Erkenez İlköğretim Okulu'nda bir süre görev yapan Kahraman, şimdi ise Antalya Döşemealtı Killik köyünde öğretmenliğini sürdürüyor.

Herkesin birer potansiyel özürlü olduğunu ifade eden Hasan Öğretmen, "Hiçbir zaman aklıma gelmeyecek bir hastalığı kendim yaşıyorum. Kısa sürede ayaklarım tutmamaya başladı. Bir anda kendimi tekerlekli sandalyenin üzerinde buldum. Bu duruma alışmak hiç de kolay olmadı. Mesleğim bu engelimi aşmamı sağladı. En kutsal görevlerden birini yapıyorum. Her türlü zor şarta rağmen derslerde öğrencilerimle beraber olmak dünyanın en güzel şeyi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 11:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?