22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Genç şampiyonun yaşam mücadelesi

Antalya'da, bir hakimin çarptığı motosiklet sürücüsü 18 yaşındaki şampiyon yüzücü Burak Altun, kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veriyor.

Antalya Mustafa Kemal Caddesi'ndeki kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, Bölge İdare Mahkemesi'nde görevli Hakim M.B.'nin kullandığı 01 FY 717 plakalı otomobil Antalya Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsa Altun'un 18 yaşındaki oğlu Burak Altun'un kullandığı 07 VZ 328 plakalı motosiklete çarptı.

Kazada yaralanan ve aynı zamanda 12 yıldır yüzme sporuyla uğraşan ve 12 madalyası bulunan şampiyon yüzücü Altun, kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Beyninde zedelenme olduğu öğrenilen Altun, 7 saatlik bir ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Bilincinin kapalı olduğu ve beyninde ödem oluştuğu belirlenen şampiyon yüzücünün önümüzdeki günlerde organ bağışına dikkat çekmek amacıyla "Bırakın gözleriniz 3 bin yılını görsün" isimli organ bağışı kampanyası başlatma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Burak Altun, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner tarafından başarıları nedeniyle madalya ile ödüllendirilirken tek amacının olimpiyatlarda yüzme dalında Türkiye'ye bir madalya kazandırmak olduğunu söylemişti. Altun, bir hafta önce arkadaşlarıyla birlikte doğum gününü kutlamıştı.

Lise yüzme takımının kaptanı olan Burak Altun'un polis memuru babası İsa Altun, "Herkes oğlum için dualarını eksik etmesin. O bu ülkeyi çok seviyordu. Yüzme dalında Türk Milli Takımı formasını giymek istiyordu. Büyük hayalleri vardı. Umarım o yoğun bakımdan çıkıp o hayallerini gerçekleştirecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 16:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?