1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Genç yeteneğe 10 bin Avro engeli!

Antalya'da yaşayan Konservatuar öğrencisi genç kız, Köln Üniversitesi Müzik Akademisi'ni kazanan 4 öğrenci arasına girdi. Flüt dalında ihtisas yapacak olan genç kız, 10 bin Avro değerindeki flütü alamazsa eğitimi başlamadan bitecek.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı'nın lise kısmının Flüt Bölümü'nden 2007 yılında mezun olan 19 yaşındaki Ezgi Akyıldız, 12 Haziran'da Almanya'nın Köln kentinde yapılan Köln Üniversitesi Müzik Akademisi sınavında büyük bir başarıya imza attı. Dünya'nın bir çok yerinden öğrencilerin katıldığı sınavda flüt bölümünü kazanan 4 öğrenci arasına girmeyi başaran Akyıldız, hocalarının ve üniversitenin göğsünü kabarttı.

Akyıldız çeşitli elemelerden geçtikten sonra 45 öğrencinin girdiği ve teori, piyano ve flüt bölümlerinden oluşan sınavda 2 Alman ve 1 Güney Koreli ile birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadı.Yaklaşık 8 yıldır müzik eğitimi alan Akyıldız böylece sınavı kazanan tek Türk oldu.

Ancak genç yeteneğin Avrupa'da müzik eğitimi görme hayalleri para engeline takıldı. Yan flüt dalında eğitim alacak olan Akyıldız'ın Akademi'de eğitimine devam edebilmesi için profesyonel bir flüt alması şartı bulunuyor. 10 bin Avro değerindeki profesyonel flütü alacak durumu olmayan genç yetenek hayırseverlerden yardım bekliyor. Alacağı eğitimin ardından solist ve virtüöz olmak isteyen Ezgi ise, sanat çevrelerinin desteğini istiyor.

En büyük hayalinin Köln Üniversitesi'nde eğitim görmek olduğunu söyleyen Akyıldız, "Kazanabileceğimi düşünmüyordum. Çünkü sınava giren öğrenciler benden daha büyük ve daha fazla eğitim imkanına sahip kişilerdi. Kazandığımı cep telefonu mesajıyla öğrendim. Bu hayatımın en güzel haberiydi. Ancak hocam '10 bin Avro'n var mı? Profesyonel flütsüz olmaz' deyince endişeye kapıldım umarım hayallerim yarım kalmaz" dedi.

Genç yeteneğin devlet memuru babası Seyit Akyıldız ise, Türkiye'nin bu tür genç yeteneklere sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, "Kızım akademiye gidemezse bu durum hem kendisini hem de bizi yıkar" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 12:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?