1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Genç yeteneklerden piyano resitali

GENÇ YETENEKLERDEN PİYANO RESİTALİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde, genç yetenekler sanatseverlerle buluştu. Konserin en genç ve tek bayan konuğu Iraz Yıldız, tekniği ve başarılı yorumuyla dikkat çekti.

Uzun yıllar Ankara Devlet Konservatuvarı'nda görev yapan, Fazıl Say, Muhiddin Dürrüoğlu, Emre Elivar gibi piyanistleri yetiştiren, 2006 yılında kaybettiğimiz piyanist ve eğitimci Kamuran Gündemir anısına gerçekleştirilen Genç Yetenekler Konseri'nde gelecek vaad eden genç piyanistler müzikseverlerle buluştu.

Konser, Liszt'in "Obermann Vadisi" başlıklı eseriyle programına başlayan Cem Oslu ile açıldı. Oslu programını Scriabin'in Op. 42, 4 ve 5 numaralı etütleriyle sürdürdü. Kapanış tercihi Saygun olan piyanist, bestecimizin Aksak Ritimler Üzerine 10 Etüt'ünden 1 numara ile dinletisini başarıyla tamamladı.

Konserin en genç ve tek bayan konuğu, aynı zamanda Antalya'nın konserdeki temsilcisi 1997 Antakya doğumlu Iraz Yıldız da, Schubert'in Mi bemol Majör İmpromptu'su ile başladığı programına Mendelssohn'un Op. 14 Rondo Capriccioso'su, Chopin'in do diyez minör ve mi minör Valsler'i ile devam etti. Programını, "Kurtuluş" filminin müzikleriyle daha yaygın tanınan besteci Muammer Sun'un "Yurt Renkleri" süitinden 'Dinlenti' ve 'Köçekçemsi' başlıklı bölümlerle heyecanlı bir şekilde sonlandıran Yıldız, seyirciden alkış aldı.

BAŞARILI SANATÇI

Konserin üçüncü piyanisti 1992 Sivas doğumlu Salihcan Gevrek oldu. Gevrek, Domenico Scarlatti'nin L. 5 ve L. 108 klavye sonatları ile resitaline başladı. Liszt'in piyano için uyarladığı iki Schubert Lied'i "Auf Dem Wasser zu Singen" ve "Erlkönig" ile dinletisini sürdüren Salihcan Gevrek son olarak Prokofiev'in 3 No.'lu Op. 28 tek bölümlü sonatını başarıyla seslendirdi.

Konserde son olarak 1993 Moskova doğumlu Rus piyanist Dmitry Mayboroda sahneye çıktı. Polonyalı besteci Frederick Chopin'in Op. 34 No. 1 La bemol Majör Vals'ini ve gene La bemol Majör Op. 53 Polonez'i ile başlayıp Çaykovski'nin Op. 51 Polka peu dansante devam eden Mayboroda "Genç Yetenekler Konseri'ni Rahmaninof'un Op. 16 "Müzikal Anlar'ından iki parçayla bitirdi. Konserin sonunda bir arada sahneye gelen dört piyanist ayakta alkışlandı.

Sahneye davet edilen Kamuran Gündemir'in eşi, piyano hocası Selçuk Gündemir de bu fırsatı gençlere sunan Fazıl Say ve organizasyonu yıllardır başarıyla sürdüren Kadir Dursun ve ekibine teşekkür etti. Genç piyanistlere birer plaket sunan Gündemir'e de festival anısına bir teşekkür plaketi verildi.

GENÇ YETENEKLERDEN PİYANO RESİTALİ
GENÇ YETENEKLERDEN PİYANO RESİTALİ
GENÇ YETENEKLERDEN PİYANO RESİTALİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 11:50:03
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 12:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?