16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Gençler birbirine girdi

ÜNLÜ OYUNCU KONUŞURKEN GENÇLER BİRBİRİNE GİRDİ

Tiyatro ve sinema oyuncusu İlyas Salman, cem evi yapımı için düzenlenen gecede konuşma yaptığı sırada iki grup genç arasında kavga çıktı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Manavgat Şubesi tarafından Delta Düğün Salonu'nda cem evi yapımı için şiir dinletisi ve konser düzenlendi.

Gecede ünlü oyuncu İlyas Salman'ın kızı Devrim Salman ve Cevdet Bağca bir konser verdi. Şair Erdal İrfan'ın ağıtları ile davetliler duygulandı. Gecenin sonunda ünlü oyuncu İlyas Salman sahneye çıktı.

Sahnede uzun süre kendinden bahseden ve hayatını anlatan Türk sinemasının emektar oyuncularından İlyas Salman, sesini hiç beğenmemesine rağmen sahnelerde türkü söylemesinin gençliğin arabesk ve pop müzik dinlemesine tepki vermek amacıyla olduğunu söyledi. Sesinin güzel olmadığını anlatan Salman, şöyle konuştu: "türkü okuyarak halkıma soytarılık yapıyorum. İlyas Salman halk soytarısı olan bir sanatçı. Saray soytarısı olmaktansa halkın soytarısı olmaya razıyım."

Geceye katılan Halk Cephesi'ne mensup bir grup ise stant açarak "Amerika'nın Türkiye'den askerlerini çekmesi ve İncirlik üssünün kapatılması" için imza topladı.

Ünlü oyuncu İlyas Salman konuşma yaparken iki genç grup arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmayı gören Salman gençlere seslenerek, "Sıra size geldi ise buyurun siz konuşun' diye çıkıştı. Tartışan gençlerden bir grup kapıya yöneldiği sırada Salman, şunları söyledi: "İşte bunları da ne yaparsın, Kenan Evren gençliği, Turgut Özal gençliği. Biz de 68 kuşağı gençliğiz."

Bu sırada konuşmayı duyan gençler yeniden salona yönelerek salonda bulunan diğer genç grupla yumruklaşmaya bşaladı. İki grup arasındaki kavga büyüyünce salon görevlileri gençleri dışarı çıkardı.

İlyas Salman da, kavga üzerine şöyle konuştu: "Gençler benim söylediğim sözler üzerine kavga ettilerse salon içine gelsinler ellerini öpeceğim. Gençlerin birbirine kırdırılmasına yüreğim dayanmaz. Gençlerimizi birbirine düşürmeyelim. Bunun için Kenan Evren'i mahkemeler değil halk yargılayacak."

Kendini sosyalist ve kemalist bir sanatçı olarak tanımlayan İlyas Salman, "her zaman açık sözlü olduğunu, hayatı boyunca da hiçbir şeyin gizli kalmaması için açık sözlü olmaya devam edeceğini" söyledi.

ÜNLÜ OYUNCU KONUŞURKEN GENÇLER BİRBİRİNE GİRDİ
ÜNLÜ OYUNCU KONUŞURKEN GENÇLER BİRBİRİNE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 14:11:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 15:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?