15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gençlerden oyuncak kütüphanesi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi dört genç, Antalya'da oyuncağı bulunmayan çocuklar için sosyal sorumluluk projesi kapsamında oyuncak kütüphanesi oluşturuyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Eren Halaç (18), Rıdvan Şamiloğlu (20), Egemen Şen (18) ve Ahmet Angın (19), 'Yarının büyüklerine bugünden eğlenceli bir dünya yaratın' sloganıyla yola çıkarak Antalya'da yoksul ailelerin çocukları için oyuncak kütüphanesi kurmaya karar verdi.

Muratpaşa Belediyesi yetkilileriyle görüşerek Ermenek Mahallesindeki Türkan Saylan Toplum Merkezi'nde bir salon tahsis edilmesini sağlayan gençler buraya sosyal sorumluluk projesi kapsamında oyuncak kütüphanesi
oluşturdu. Öğretim üyeleri ve sivil toplum örgütlerine mail gönderen öğrenciler, eski ve yeni oyuncakların kendilerine gönderilmesini rica etti.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'oyuncak kütüphanesi' adlı bir de grup kuran gönüllü öğrenciler, kısa sürede yüzlerce oyuncağı toplamayı başardı. Bez bebekten futbol topuna, legodan otomobil ve küçük süs eşyalarına kadar yüzlerce oyuncağı steril ettikten sonra kayda geçiren öğrenciler, önümüzdeki ay oyuncak kütüphanenin açılışını gerçekleştirecek.

Oyuncak kütüphanesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle oyuncak alamayan çocuklara hizmet verecek. İsmini yazdırıp oyuncağı alan çocuklar, iki hafta oynadıktan sonra geri getirip başka bir oyuncak alabilecek. Projenin ilerleyen aşamalarında, kütüphanede çocuklar için oyun ve masal odaları oluşturulacak. Kütüphanenin temizlik ve güvenlik hizmetleri Muratpaşa Belediyesi tarafından sağlanacak.

Proje sayesinde hayatında hiç oyuncağı olmayan çocukların oyuncakla oynama fırsatı bulacağını söyleyen Rıdvan Şamiloğlu, şöyle konuştu: "Bu proje ile oyuncak alacak imkanı olmayan çocuklar velileriyle kütüphanemize gelerek üye olacaklar. Kütüphaneden üç yaş üzeri çocuklar yararlanabilecek. Kendi isteklerine göre oyuncaklarını seçecek ve geri dönüşümlü olarak kullanacaklar. Oyuncakların temizliği tamiri üniversite öğrencileri tarafından yapılacak."

Oyuncakların çocukların hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Eren Halaç da şunları söyledi: "Araştırmalara göre oyuncaklar zekanın gelişiminde de önemli. Çocuklar oyuncak kütüphanesi sayesinde hem erken yaşlarda kütüphaneye gitme alışkanlığı kazanacak hem de hayal dünyaları zenginleşecek. Herkesi bu projeye destek olmaya çağırıyoruz. Ne kadar çok oyuncak toplarsak o kadar çok çocuğa ulaşırız."

Oyuncak kütüphanesine katkı sağlamak isteyenlerin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı E Blok Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Sekreterliği ile oyuncakkutuphanesi@yahoo.com adresine mail atarak ulaşabilecekleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 17:49:23
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 17:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?