1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gençlere "Tatil Rehberi"

Ekin Grubu, Türkiye'de bir ilke imza atarak gençlere yönelik bir tatil rehberi yayımladı. Ege ve Akdeniz bölgelerini kapsayan 'Genç Tatil' kitabı, gençlerin ilgisini çekecek tatil yörelerini sayfalarına taşıyor.

Genç bir gezgin olan Devrim Erşen'in kaleminden çıkan Genç Tatil kitabı, Ege ve Akdeniz bölgelerinde gençlerin ilgisini çekecek tatil yörelerini sayfalarına taşıyor. Tek başına ya da grup halinde tatile çıkmak isteyenlere rehberlik etmeyi hedefleyen kitapta otobüs, minibüs, otostop ya da başka bir araçla tatile çıkanlara yol gösteriliyor.

Devrim Erşen'in İzmir'den başlayıp Antalya'nın doğusundaki Alanya'da sona eren keyifli bir yolculuktan edindiği bilgi ve izlenimlerin yer aldığı Genç Tatil, küçük, ekonomik ama temiz pansiyonları ve lezzetli yemek duraklarını okuyucularla buluşturuyor. Erşen, yol boyunca karşılaştığı olumsuzlukları da esprili ve renkli bir dille okurlara aktarıyor.

Çevre turlarındaki rehberlerin anlattığı asılsız hikayelerden Şirince'deki Matematik Okulu'nu basan devlet görevlilerine kadar herkes bu dilin iğnesine
takılıyor. Genç Tatil, konu edindiği yörelerdeki yaygın tatil alışkanlıkları ve gençlerin kendi tatil davranışlarını geliştirecekleri bir ortamı nasıl yakalayacakları hakkında da ip uçları veriyor.

Kitap ayrıca, 'Genç Tatil' kavramının kolektif çabalarla geliştirilmesi için uygun bir zemin de oluşturuyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 19:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?