21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Gençlere biber gazlı gözaltı

Antalya’da babasının şikayeti üzerine gözaltına alınmak istenen genç ve yanındaki arkadaşı, polise zorluk çıkartınca biber gazıyla etkisiz hale getirildi.

Eşinden ayrılan ve ayda bir kere çocuğunu görmeye giden Ali Asker Kaygusuz (29), çocuğunu eve götürürken babasıyla karşılaştı. Babasından çocuğunun yanında küfür ve azar işitmeyi hazmedemeyen Kaygusuz, babasıyla birlikte yaşadığı evin camlarını kırıp, evden ayrıldı. Babası tarafından polise şikayet edilen Kaygusuz, bir bara giderek arkadaşları Atilla Aydınoğlu (23) ve ismi açıklanmayan bir bayan arkadaşıyla buluştu.

Kaygusuz ve arkadaşı 35 HAH 71 plakalı otomobille bayan arkadaşını eve bırakmak için bardan ayrıldılar. Polis eşkali ve otomobilinin plakası bulunan Kaygusuz’u, Yıldız Mahallesi Ofis Market yanında durdurdu. Polisin, mala zarar vermek suçundan gözaltına almak istediği Kaygusuz ve Aydınoğlu, gözaltına alınmamak için polise direndiler. Polis, saldırgan tavırlarını sürdüren Kaygusuz ve Aydınoğlu etkisiz hale getirmek için olay yerine takviye ekip istediler. Polisleri darp etmek isteyen Kaygusuz ve Aydınoğlu takviye ekipleringelmesi ve üzerlerine biber gazı sıkılmasıyla etkisiz hale getirildiler. İki arkadaşı kelepçeleyerek minibüse bindiren polisler, olay yerine gelen ve yaşananları görüntülemek isteyen gazetecilere saldırarak, görüntü almalarını engellemek istediler. Polis ekiplerinin amiri, kameraların görüntü almasını kameralara vurarak ve objektifleri elleriyle kapatarak engellerken, emrindeki polislere de "Gazetecileri engelleyin" şeklinde talimat verdi.

Gazeteciler ve polisler arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşanırken, gözaltına alınan Kaygusuz ve Aydınoğlu, minibüsten indirilip ekip otomobillerine bindirilerek, Bahçeli Polis Merkezi’ne götürüldü. Olay sırasında eve gitmek için otomobilde bulunan genç kızda, neler olduğunu anlamadan gözaltına alındı. Sanıklar polis merkezine götürülüp ifadeleri alınırken, genç kız olaylarla ilgisi olmadığı için serbest bırakıldı.

İfadeleri tamamlanan gençlerden Kaygusuz’un mala zarar ve polise mukavemet, Aydınoğlu’nun da polise mukavemet suçundan hakim karşısına çıkartılacağı belirtildi.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 11:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?