1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Gençlik Festivali başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve FOMGED işbirliğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali, geleneksel kortej ile başladı.

Festivale katılan 5 Ülkeden 7 grup ve Antalya’dan katılan 6 grup, Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek Antalyalıları selamladı. Rengarenk kostümlü gençlerin oluşturduğu kortej coşkuya sahne oldu. Vatandaşlar dünya gençlerini yol boyunca alkışladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu Atatürk Anıtına çelenk koydu.Acaristan, Estonya, Kazakistan, Kırgızistan ve Romanya’dan gelen grupların yanı sıra Antalya’dan Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi, Antalya Sağlık Meslek Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Hacı Melike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi, Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi ve Murat Paşa Lisesi de kortej de hazır bulundu.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen çelenk koyma töreninin ardından Festivalin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın gençlere seslendi. Ne Mutlu ki size, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideriniz var diyen Başkan Akaydın,” Ne mutlu ki size bu büyük lider sizlere böyle güzel bir bayram hediye etmiş. Dünyada, çocuklarına ve gençlerine bu kadar önem vermiş bir lider olduğunu sanmıyorum” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalini gençlere emanet ettiğini belirten Akaydın,”Atatürk 19 Mayıs’ı bir bayram olarak gençlere emanet ederken, gençliğe hitabesinde sizlere ne söylenmesi gerekiyor ise, hepsini net bir şekilde ifade etmiş. Toplum olarak sizlerden çok büyük beklentimiz var. Sizlere güveniyor, sizlerle gurur duyuyoruz. Bu güzel bayramları hep birlikte yaşatıp, coşkuyla kutlamak istiyoruz. Yabancı ülkelerden gelen misafirlimizle, genç arkadaşlarımızla bu güzel haftayı en iyi şekilde değerlendirmenizi diliyorum.”

Başkan Akaydın tüm gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Festivale katılan gruplar, 15 Mayıs Cuma Saat 17.00’de Yavuz Özcan Park’ı Anfi Tiyatro’da, 16 Mayıs Cumartesi Saat 17.00’de Döşemealtı Stadyumu’nda, 17 Mayıs Pazar Saat 17.00’de Konyaaltı Milli Egemenlik Parkı’nda gösteriler sunacak. Gençlik Festivali, 19 Mayıs Salı günü saat 20.00’de AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleştirilecek gala ile sona erecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 16:07:00
Güncelleme :14 Mayıs 2009 Perşembe 16:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?